Blogin nimestä huolimatta olen aika kämänen kurpitsakokki.
Soppa luonnistuu,
risottokin toisinaan, ja kesäkurpitsa on hyvää miten päin tahansa laitettuna, mutta kun eteeni vieritetään ihan oikea oranssi halloween-kurpitsa tai butternut squash, löytää sormeni tiensä suuhun. Mitä sellaisesta voi muka tehdä, jos pelkkä kurpitsan paloittelukin tuntuu liian hankalalta ja suuritöiseltä? Ihan ehta pumpkin jam eli kurpitsahillokin on roikkunut to-do -listalla jo kolmisen syksyä ja on hyvin todennäköistä, ettei se häivy sieltä tänäkään vuonna.
Kohdistankin nyt toivoni teihin ja pyydän paria neuvoa antavaa kommenttia.
Onko olemassa helppoja, mutta silti ihan kelpoja kurpitsareseptejä? Erityisesti suolaiset ruuat kiinnostaa - makeat leivonnaiset kun ovat nyt jonkin aikaa pannassa tässä köökissä.
Kuvan uunissa paahdettu butternut squash oli menttorini Jamie Oliverin
käsialaa. Ei vakuuttanut.
(Ja kyllä, Jamie paahtaa butternut kurpitsasiivut kuorineen.)
Kurpitsarieskat ovat ihania!
VastaaPoistaKanelinen kurpitsa-vuohenjuustosalaatti on yksi lempiruuistani. Ohje on peräisin Gloriasta 7/2011 ja ehdin jo postaamaan sen blogissani vähän aiemmin. Siis myski paloiksi ja uuniin! ;)
VastaaPoistahttp://matkallamerenneidoksi.blogspot.fi/2012/06/kanelinen-kurpitsa-vuohenjuustosalaatti.html
Moi, en muista olenko aiemmin kommentoinut blogissasi, mutta vakkarilukija olen jo Kurpitsamoskan ajoilta. Itsekin innostuin vihdoin kaverin kanssa perustamaan blogin, jossa myös mietiskelin kurpitsankäyttötapoja: http://helloillamme.wordpress.com/2012/09/17/kurpitsavinkkeja/
VastaaPoistaTuon linkin takana oleva resepti maistui hyvin ainakin meille! Ja on jopa vege, vaikka muuten sekasyöjiä ollaankin.
Tässä olisi yksi hyvä
VastaaPoistahttp://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2012/08/ihana-kurpitsaherkku-uunissa.html
Olen kurpitsan suurkuluttaja....;D
En tiedä onko tämä mitä etsit mutta itse käytän kurpitsaa paljon arkiruuassa. Tässä yksi tapa; http://misluck.blogspot.fi/2012/10/kokeellinenko-keittio-kurpitsapasta.html
VastaaPoistaViime syksynä tein ihan älyttömästi kurpitsaruokaa. Lisäsin sitä melkein kaikkeen. Eilisessä postauksessa sitä on taas kuhan seurana.Viime syksyn
VastaaPoistakurpitsavuohenjuustolasagne , kurpitsa-sienirisotto ja kurpitsasosekeitto olivat tosi hyviä!
Hei kiitos vinkeistä! Näitä laitetaat meillä ehdottomasti kokeiluun jo lähiaikoina :)
VastaaPoistaAivan ehdoton suosikkini on kurpitsa-kookosriisi. Kaikki, jotka ovat tätä syöneet, ovat tykänneet aivan valtavasti (siitä huolimatta, että siinä on kurpitsaa ja papuja, jotka ei kumpikaan yleisösuosikkeja ole). Itse olen käyttänyt kikherneitä mustien papujen sijaan.
VastaaPoistahttp://www.tarteletteblog.com/2010/12/recipe-gluten-free-butternut-squash-and.html
Oletko kurkannut meidän blogista? Kurpitsa-tunnisteen alta löytyy monenmoista.
VastaaPoistaJättikurpitsa soveltuu mielestäni parhaiten keittoon, pienemmistä ja kiinteämmistä (esim. buttternut) tulee loistavaa pastaa. Olemme uunittaneet kurpitsalohkot ja sen jälkeen tehneet niistä pastaa erilaisin lisukkein. Eilinen versio oli tällainen, yhdistelmä (valkosipulia, valkoviiniä, saksanpähkinöitä, kermaa) toimii myös hyvin.
VastaaPoista