perjantai 9. marraskuuta 2012

Pastaa uunissa paahdetusta kurpitsasta

Katso nyt, miten söpö!
Kampin K-Supermarket on myynyt tänä syksynä todella somia, noin ½ - 1 kiloa painavia butternut squasheja eli myskikurpitsoja. Toisinaan olen huomannut lässyttäväni niille kuin vauvoille ja vielä useammin havahtunut siihen, että yksi kurpitsoista on jälleen ostoskorissani. Mutta mikäs siinä. Kerrankos sitä on kurpitsasesonki.

Tänä syksynä en ole myöskään kärsinyt kurpitsareseptien puutteesta - kiitos teidän! Moni vinkkaamistanne ohjeista on vielä kokeilematta, mutta ne muutamatkin lautaselle päätyneet ovat olleet ihan järkyttävän hyviä. Tässä viimeisin kurpitsakokeiluni, joka päättyi pasta-annoksen muotoon. Idean jakamisesta saan kiittää Luimupupua.



KURPITSA-SUPPILOVAHVEROPASTA (kahdelle)

pieni (n. 500 g) butternut squash, eli myskikurpitsa
pari oksaa tuoretta rosmariinia
ripaus muskottipähkinää
suolaa ja mustapippuria
öljyä

pieni sipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
kourallinen tai pari kuivattuja suppilovahveroita + vettä
1 prk ranskankermaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
pastaa kahdelle

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa pystysuunnassa kahtia ja poista siemenet. Kuori ja paloittele loput kurpitsasta. Aseta kurpitsakuutiot uunivuokaan tai leivinpaperoidulle pellille ja lisää rosmariinin oksat, mausteet ja loraus öljyä. Sekoita ainesosat keskenään krouvisti käsin ja nakkaa uuniin noin 25 minuutiksi tai kunnes kurpitsat ovat pehmenneet.

2. Kurpitsakuutioiden paahtuessa esivalmistele pastakastike. Laita kuivatut sienet turpoamaan reiluun vesimäärään. Kuori ja viipaloi sipuli puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit.

3. Laita pastavesi kiehumaan. Nosta kypsät kurpitsapalat uunista ja muussa ne esim. perunasurvimella tai haarukalla.

4. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää muussattu kurpitsa, sienet, ranskankerma ja osa sienien turvotukseen käytetystä vedestä, mikäli seos tuntuu liian jämäkältä. Maista ja mausta mielesi mukaan. Lisää lopuksi keitetty ja valutettu kypsä pasta ja sekoita.

Alkuperäinen ohje napattu Luimupupun blogista.

6 kommenttia:

  1. Luimupupu kiittää idean käyttämisestä ja reseptin jalostamisesta. Pitääkin kokeilla kurpitsan ja suppisten liittoa!

    VastaaPoista
  2. No niin on nätti butternutti! Sieltä Kampin koosta minäkin niitä olen raahannut,samoin Stöksmannilta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon kokoisia kun olisivatkin kaikki kurpitsat, niin niitä tulisi hyödynnettyä vieläkin useammin. Kahden hengen talous kun ei oikein niele kymmenen kilon kurpitsoja;).

      Poista
  3. Kurpitsat ovat niiiiinnn ihania. Meillä kuluu syksyisin melkein kurpitsa viikossa - keittoihin, risottoon, muffinsseihin, uunikurpitsana, täytettynä jollain herkulla jne... Niihin ei vaan kyllästy - paitsi lapset aina välillä :-)
    Niin, ja tsemppiä loppuviikoille ! Meillä nuorin on 1,5v, joten muistan vielä suurin piirtein, millaista oli :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, teillähän syödään kurpitsaa sitten ihan urakalla. Mutta eihän siihen tosiaan kyllästy. Ainakaan ihan helpolla :)

      Ja kiitos. Tsemppiä tässä aletaan jo vähän tarvitsemaankin :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...