KOLMEN SIPULIN TONNIKALAPASTA (3-4 hengelle)
1 sipuli
n. 10 cm:n pätkä purjoa
3 valkosipulinkynttä
1 keltainen paprika
1 tlk tonnikalapaloja öljyssä
½ dl kivettömiä kalamataoliiveja
2,5 dl ruokakermaa
ripaus kuivattua tilliä
sitruunamehua
valkopippuria
Lisäksi:
pastaa (esim. penne)
raastettua parmesaania
Laita pastavesi kiehumaan ja kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Pastaveden kuumentuessa valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Puolita, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuutioi paprika pienehköiksi kuutioiksi.
Avaa tonnikalapurkkia hieman ja kaada sen öljy korkealaitaiseen paistinpannuun kuumenemaan. Kuullota sipulit. Lisää sen jälkeen paprikakuutiot ja kuullota vielä hetki.
Hienonna oliiveja hieman pienemmiksi. Lisää oliivit, tonnikala ja kerma pannulle. Mausta tillillä ja valkopippurilla. Kuumenna välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Mausta kastike lopuksi lorauksella sitruunamehua.
Valuta pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Nauti tonnikalapasta parmesaaniraasteen kera.
Kiitti ohjeesta! Meidänkin tonnikalapasta on ollut tähän asti se tomaattimurskaversio..
VastaaPoistaSamis ;)
PoistaJos haluut että tonnikalaa vielä tulevaisuudessakin on, jätä kauppaan se :)
VastaaPoista