perjantai 4. huhtikuuta 2014

TUNA PASTA VOL. 2.0

Viimeiset kymmenen viisitoista vuotta (wooot?) olen hämmennellyt tonnikalapastani reseptillä, joka on melkein identtinen kopio vanhan köksänkirjani tomaattisesta tonnikalakastikkeesta. Erittäin hyvää sekin, mutta kevään 2014 kunniaksi uskalsin viimein uudistua. Enää tonnikalaa ei hukuteta kalaliemikuutiolla maustettuun tomaattimurskaan, vaan kolmen sipulin aateloimaan kermakastikkeeseen. Super-hyvää, helppoa ja nopeaa!


KOLMEN SIPULIN TONNIKALAPASTA (3-4 hengelle)


1 sipuli
n. 10 cm:n pätkä purjoa
3 valkosipulinkynttä
1 keltainen paprika
1 tlk tonnikalapaloja öljyssä
½ dl kivettömiä kalamataoliiveja
2,5 dl ruokakermaa
ripaus kuivattua tilliä
sitruunamehua
valkopippuria


Lisäksi:
pastaa (esim. penne)
raastettua parmesaania


Laita pastavesi kiehumaan ja kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Pastaveden kuumentuessa valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Puolita, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuutioi paprika pienehköiksi kuutioiksi.

Avaa tonnikalapurkkia hieman ja kaada sen öljy korkealaitaiseen paistinpannuun kuumenemaan. Kuullota sipulit. Lisää sen jälkeen paprikakuutiot ja kuullota vielä hetki.

Hienonna oliiveja hieman pienemmiksi. Lisää oliivit, tonnikala ja kerma pannulle. Mausta tillillä ja valkopippurilla. Kuumenna välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Mausta kastike lopuksi lorauksella sitruunamehua.

Valuta pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Nauti tonnikalapasta parmesaaniraasteen kera.


3 kommenttia:

  1. Kiitti ohjeesta! Meidänkin tonnikalapasta on ollut tähän asti se tomaattimurskaversio..

    VastaaPoista
  2. Jos haluut että tonnikalaa vielä tulevaisuudessakin on, jätä kauppaan se :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...