keskiviikko 21. toukokuuta 2014

MINIT PAVLOVALEIVOKSET

Kesäsesongin korkkaajista suloisin on raparperi. Yhdessä vahvan vaniljan, mehevän mansikan ja kepeän marengin kanssa se muodossa muikeimman makuparin Pauligin uuden vuosikertakahvin President Special Blendin kanssa, sillä kummastakin löytyy eleganssia, marjaisaa makeutta ja eloisaa hapokkuutta. Jos olet samaa mieltä, käy antamassa ääni reseptilleni TÄÄLLÄ.



PIENET RAPARPERI-MANSIKKAPAVLOVAT (15-20 kpl)


Pohjat:
4 kananmunan valkuaista
Ripaus suolaa
2 d tomusokeria
1 tl maissitärkkelystä
nokare voita leivinpaperin voiteluun

Päälle:

2½ dl kuohukermaa
2 kukkurallista rkl turkkilaista jugurttia
1 tl vaniljasokeria
Vanilja-raparperihilloketta (ohje alla)
Lohkottuja mansikoita
Tomusokeria


1. Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Levitä leivinpaperi uuninpellille ja voitele se kevyesti.

2. Ota puhdas, kuiva kulho. Erottele kulhoon munista valkuaiset. Varo, ettei yhtään keltuaista joudu valkuaisten joukkoon, koska silloin valkuaiset eivät vaahtoudu. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella ja lisää suola vatkaamisen aikana. Sekoita maissitärkelys tomusokeriin ja lisää seos pienissä erissä valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Kun vaahto on kiinteää ja pysyy kulhossa, vaikka sen kääntäisi ylösalaisin, marenki on valmista.

3. Pursota marenki leivinpaperin päälle "pesiksi", joissa reunat ovat keskustaa korkeammat.
Kypsennä marenkia uunissa noin tunti. Valmis marenki on päältä rapsakkaa, mutta sisältä pehmeän vaahtomaista. Anna marenkipohjien jäähtyä ennen täyttämistä.

4. Vatkaa kerma kermavaahdoksi. Kääntele kermavaahdon joukkoon jugurtti ja mausta vaahto vaniljasokerilla. Lusikoi täytettä ja vanilja-raparperihilloketta pohjien päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele pavlovat mansikan puolikkailla ja tomusokerilla.


VANILJA-RAPARPERIHILLOKE


500g raparperia
1 dl vettä
½ vaniljatanko
1½ dl sokeria


Pätki raparperinvarret sentin paloiksi pieneen kasariin. Lisää vesi ja kuumenna höyryäväksi.Puolita vaniljatanko ja kaavi siemenet irti. Lisää sekä siemenet että tanko kasariin raparperien sekaan.Sekoita joukkoon sokeri ja keitä 5-10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Anna hillokkeen jäähtyä kylmäksi.

Vinkki: vanilja-raparperihilloke sopii erinomaisesti myös grillatun halloumin ja mansikoiden seuralaiseksi!

Yhteistyössä Paulig.


1 kommentti:

  1. Hihhih, pyörin samoissa raaka-aineideoissa, tosin lopputulema kuitenkin hyvin erilainen. Vaan ihmekös tuo, näin keväällä. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...