perjantai 9. toukokuuta 2014

BACK TO THE ROOTS: MUNAKASTIKE

Kuvittele  eteesi keko sulassa voissa ja tuoreissa yrteissä pyöriteltyjä pienen pieniä uuden sadon perunoita ja kimpale maukasta savukalaa. Mikä puuttuu? Tietenkin samettinen munakastike! Moni on varmasti jo unohtanut tuon lapsuuden klassikon, mutta juuri nyt on paras hetki vuodesta muistella, mikä olikaan rasvan, jauhojen ja nesteen suhde.



MUNAKASTIKE (neljälle)


4 luomumunaa
50 g voita
½ dl vehnäjauhoja
5 dl täysmaitoa
ripaus muskottipähkinää
ripaus suolaa

Keitä kananmunat koviksi (n. 10 min) ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuori hieman jäähtyneet munat ja pilko paloiksi.

Sulata rasva kasarissa. Kippaa joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Lisää maito desi kerrallaan samalla sekoittaen ja anna kastikkeen sen jälkeen poreilla hiljakseen kymmenisen minuuttia. Varo, ettei maito kiehu yli! Mausta kastike  ripauksella muskottipähkinää ja suolaa. Kääntele viimeisenä joukkoon munanpalat.


4 kommenttia:

  1. Munakastike on niin parasta! Liian harvoin tulee tehtyä, ehdoton lapsuuden kesäruokien klassikko!

    VastaaPoista
  2. Oi kyllä munakastikkeelle!

    VastaaPoista
  3. Tämä oli lapsuuden herkkuni. :)

    VastaaPoista
  4. Ah, tätä tänään!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...