Kuvittele eteesi keko sulassa voissa ja tuoreissa yrteissä pyöriteltyjä pienen
pieniä uuden sadon perunoita ja kimpale maukasta savukalaa. Mikä puuttuu? Tietenkin samettinen munakastike! Moni on varmasti jo unohtanut
tuon lapsuuden klassikon, mutta juuri nyt on paras hetki vuodesta muistella, mikä
olikaan rasvan, jauhojen ja nesteen suhde.
MUNAKASTIKE (neljälle)
4 luomumunaa
50 g voita
½ dl vehnäjauhoja
5 dl täysmaitoa
ripaus muskottipähkinää
ripaus suolaa
Keitä kananmunat koviksi (n. 10 min) ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuori hieman jäähtyneet munat ja pilko paloiksi.
Sulata rasva kasarissa. Kippaa joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Lisää maito desi kerrallaan samalla sekoittaen ja anna kastikkeen sen jälkeen poreilla hiljakseen kymmenisen minuuttia. Varo, ettei maito kiehu yli! Mausta kastike ripauksella muskottipähkinää ja suolaa. Kääntele viimeisenä joukkoon munanpalat.
Munakastike on niin parasta! Liian harvoin tulee tehtyä, ehdoton lapsuuden kesäruokien klassikko!
VastaaPoistaOi kyllä munakastikkeelle!
VastaaPoistaTämä oli lapsuuden herkkuni. :)
VastaaPoistaAh, tätä tänään!
VastaaPoista