maanantai 30. kesäkuuta 2014

VUOHENJUUSTOLLA TÄYTETYT GRILLATUT PAPRIKAT

1½-vuotias lapseni kommentoi tällä hetkellä joka asiaan oho. Pöydältä tiputettu ja joka puolelle roiskunut maitomuki - oho. Onnistunut yritys kiivetä ruokapöydälle -oho. Omin käsin tiskipöydältä pöllitty leikkuuveitsi - oho. Kissanhiekan huoleton levittely käsin pitkin vessan lattiaa - oho.

Sen sijaan tänään pienen ohon päästin minä, kun kalenteria vilkaisin. Menikö se kesäkuu jo, hä?

Parempi siis ruveta vain naputtelemaan kesäruokareseptejä postauksiksi ennen, kuin huomaan koko suven jo menneen. Näitä vuohenjuustolla täytettyjä grillattuja paparikoitakin tein kuitenkin jo toukokuussa. Ovat muuten ihan taivaallisia, joten suosittelen kokeilemaan!VUOHENJUUSTOLLA TÄYTETYT GRILLATUT PAPRIKAT


4 suippopaprikaa (tai miksipä ei tavallisiakin)
2 prk (à 150 g) pehmeää vuohenjuustoa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä  hienonnettuna
iso kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
pienempi kämmenellinen tuoretta salviaa hienonnettuna
suolaa
mustapippuria

1. Grillaa paprikat kauttaaltaan mustiksi. Laita sen jälkeen hetkeksi kuumuuden kestävään muovipussiin tai kulhoon kelmun/folion alle, jotta kuoren saa irroitettua helpommin. Kuori paprikat, irrota kanta ja poista siemenet.

2. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Täytä paprikat vuohenjuustotäytteellä. Jos täyttäminen on hankalaa, voit puijata  leikkaamalla  paprikoita pituussuunnassa hieman auki. Tällöin täytteen lusikoiminen paprikan sisään helpottuu. Muista vain kääntää paprikat leikkauskohta alaspäin tarjoiluastialle, niin näyttää nätimmälä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...