Tuotelähetyksen mukana tuli myös joku Valion oma lehti. Sen taka-kannasta löysin reseptin, jota en voinut ohittaa. Pippurinen Bostonleipä pekoni-sipuli-sieni-Mustapekka-juustotäytteineen pääsi tomaattikeiton kavaljeeriksi ja teen sitä saletisti toistekin! Taaperokin tykkäsi, vaikka pelkäsin voimakkaan mustapippurin olevan vähän liian pikanttia pieneen suuhun.
Mielestäni leivän voi hyvin leipoa myös ilman pekonia. Tai sieniä. Mutta jomman kumman se ehdottomasti vaatii. Mustapekka-ruokakerman käyttöä ei kannata arastella, vaikka maustamattomallakin kermalla pärjäisi. Runsas mustapippuri tässä leivässä on yksinkertaisesti mahtavaa!
PIPPURINEN BOSTONLEIPÄ
25 g (½ pkt) hiivaa
2,5 dl Mustapekka - ruokakermaa (Valio)
½ tl suolaa
½ rkl sokeria
1 rkl tomaattipyreetä
6 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä
Täyte:
1 pkt (140g) pekonia
200 g herkkusieniä
1 isohko sipuli
100 g mustapippurituorejuustoa (esim. Mustapekka)
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen ruokakermaan. Lisää suola, sokeri ja tomaattipyree. Alusta taikinaan jauhot ja lopuksi öljy. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.
2. Kuutioi pekoni ja herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista pekoni, sieni ja sipuli paistinpannussa.
3. Vaivaa kohonnut taikina. Kauli taikina levyksi. Levitä päälle pekoni-sieni-sipuli-seos. Murenna tuorejuusto täytteen päälle. Kieritä rullaksi. Leikkaa rullasta n. 5 cm:n paloja ja asettele vuokaan (Ø 22 cm) väljästi. Kohota.
Mä jo kävin kuikkimassa linkkiä sun blogiin kun ehdit leipoa ensin, käyn lisäämässä omaan postaukseeni!
VastaaPoistaKesä ja jalkapallo on tehnyt musta vähän hitaan ;)
PoistaKylläpä kuulostaa hyvältä! Pitääpä laittaa resepti talteen ja leipoa sopivan tilaisuden tullen.
VastaaPoistaSäilyykö tällainen leipä hyvänä päivän-pari, vai onko "pakko" ;) syödä kaikki heti?
Hih, kyllä tämä varmasti pari päivää säilyy (kylmässä), mutta voisin lyödä vaikka vetoa, ettei leipää jää säilytettäväksi asti ;)
Poista