tiistai 1. heinäkuuta 2014

PIPPURINEN BOSTONLEIPÄ

Ennen juhannusta sain Valiolta herkullisen lähetyksen uutuustuotteita, josta iso kiitos sinne Pitäjänmäen suuntaan! Kaikki ttuli käytettyä, hotkittua ja hörpittyä juhannusviikonlopun aikana. Erityisen hyviksi rankkasimme Valio Crea maustetut creme fraisset, joita huitaisimme ihan sellaisenaan niin grillatun lihan kuin arkisen spydärinkin kylkeen. Ah, se paahdetun sipulin makuinen! Niiiin hyvää!

Tuotelähetyksen mukana tuli myös joku Valion oma lehti. Sen taka-kannasta löysin reseptin, jota en voinut ohittaa. Pippurinen Bostonleipä pekoni-sipuli-sieni-Mustapekka-juustotäytteineen pääsi tomaattikeiton kavaljeeriksi ja teen sitä saletisti toistekin! Taaperokin tykkäsi, vaikka pelkäsin voimakkaan mustapippurin olevan vähän liian pikanttia pieneen suuhun.


Mielestäni leivän voi hyvin leipoa myös ilman pekonia. Tai sieniä. Mutta jomman kumman se ehdottomasti vaatii. Mustapekka-ruokakerman käyttöä ei kannata arastella, vaikka maustamattomallakin kermalla pärjäisi. Runsas mustapippuri tässä leivässä on yksinkertaisesti  mahtavaa!

PIPPURINEN BOSTONLEIPÄ


25 g (½ pkt) hiivaa
2,5 dl Mustapekka - ruokakermaa  (Valio)
½ tl suolaa
½ rkl sokeria
1 rkl tomaattipyreetä
6 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä

Täyte:
1 pkt (140g) pekonia
200 g herkkusieniä
1 isohko sipuli
100 g mustapippurituorejuustoa (esim. Mustapekka)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen ruokakermaan. Lisää suola, sokeri ja tomaattipyree. Alusta taikinaan jauhot ja lopuksi öljy. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.

4 kommenttia:

  1. Mä jo kävin kuikkimassa linkkiä sun blogiin kun ehdit leipoa ensin, käyn lisäämässä omaan postaukseeni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä ja jalkapallo on tehnyt musta vähän hitaan ;)

      Poista
  2. Kylläpä kuulostaa hyvältä! Pitääpä laittaa resepti talteen ja leipoa sopivan tilaisuden tullen.

    Säilyykö tällainen leipä hyvänä päivän-pari, vai onko "pakko" ;) syödä kaikki heti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kyllä tämä varmasti pari päivää säilyy (kylmässä), mutta voisin lyödä vaikka vetoa, ettei leipää jää säilytettäväksi asti ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...