keskiviikko 21. tammikuuta 2015

LASKIAISKUPPIKAKUT


Olin suunnitellut naputtavani tämän reseptin blogiin vasta lähempänä laskiaista (laskiaissunnuntai on 15.2.), mutta vierailu marketin pullavuoren juurella muistutti, että meillä suomalaisilla on tapana aloittaa sesonkiherkkujen myyminen ja nauttiminen e-rit-täin a-jois-sa. Ja mikäs siinä - kyllähän minäkin leivoin näitä laskiaiskuppikakkuja hyvissä ajoin. Itse asiassa tasan kuukausi ennen h-hetkeä. Kun aloittaa varhain, ehtii syödä enemmän!

Olen useasti lipsauttanut, kuinka en välitä muusta nisusta kuin mantelimassalla, kermavaahdolla ja ehkä vielä hillollakin täytetystä laskiaispullasta. Senkin syönnissä on rajansa. Tänä vuonna se raja on ilmeisesti 0 kpl, kun silkka ajatuskin vähän kuvottaa. Niinpä keksin kehittää pullalle korvikkeen ja vaihdoin hiivan ja kardemumman muffinitaikinaan. Tosin jälkikäteen mietittynä sen kardemummankin olisi voinut hyvin nakata näihin laskiaiskuppikakkuihin.

Laskiaiskuppikakkujen nerokkuus piilee niiden sisälle jemmatussa mantelimassassa ja päälle lapioidussa hillossa ja kermavaahdossa. Kerrankin saa siis nauttia kumpaakin täytettä samassa leivoksessa! Mantelimassasydämen koossa ei muuten kannata sitten säästellä! Enempi on parempi, sanon mä!

LASKIAISKUPPIKAKUT (n. 10-12 pl)


Taikina:
4½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl maitoa
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
75 g voisulaa
Mantelimassaa

Pinnalle:
Hilloa (vedalma- tai mansikkahilloa)
Kermavaahtoa
Mantelilastuja

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Siivilöi jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhoon. Vatkaa maito, munat, vaniljasokeri ja sulatettu voi toisessa kulhossa. Sekoita jauhoseos maitoseokseen.

3. Kaada taikina muffinivuokiin. Jemmaa kuppikakun sisälle pala mantelimassaa. Paista kuppikakkuja uunissa n. 20-25 minuuttia.

4. Kun muffinit ovat jäähtyneet, lusikoi niiden päälle noin teelusikallinen hilloa. Piilota hillosilmä pursottamalla kermavaahtoa päälle ja koristele kermavaahto vielä mantelilastuilla.

 

4 kommenttia:

  1. Olen herkkulakossa ja kidutan itseäni kiertelemällä ympäri blogosfääriä tsekkailemassa muiden luomuksia. Aloin JUST harkita pientä retkahtamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua :D. Toivottavasti herkkulakkosi loppuu ennen laskiaista, jotta ehdit nauttia näistä laskiaskuppikakuista :)

      Poista
  2. Voi ei, etsiskelen tässä laskiaispullaideoita ja joka blogissa tuntuu olevan joku hauska versio. En osaa päättää mistä aloittaisi! :D Hauska idea ja vieläpä sillä oikealla täytteellä. ;)

    VastaaPoista
  3. Hahaa! Onneksi laskiaiseen on vielä pari viikkoa, joten toivottavasti ehdit toteuttaa edes osan ideoista! Muakin houkuttelee Vatsasekaisin -blogin laskiaisskonssit niin paljon, että taidan laittaa ne vielä tulille tässä joku päivä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...