sunnuntai 31. toukokuuta 2015

PARASTA JUST NYT (HUHTI- & TOUKOKUU)

VERTAISTUKIRYHMÄN TAPAAMINEN.  Chez Jasu perheineen kutsui ruokabloggajat kylään toukokuun puolivalissä ja kerrankin tähdet loistivat oikeassa asennossa ja kalenterini sen verran tyhjyyttä, että pääsin osallistumaan kinkereihin. Ilta oli täynnä ruokaa, juomaa, kotieläimiä ja taas tottakai ruokaa. Oli virkistävää osallistua pitkästä aikaa rennon letkeään "blogi-iltamaan", jonka agendana ei ollut pelkkä tuotteiden promoaminen. Vuoden päästä uudestaan?


RAPARPERI. Vaikka pihallamme kasvaa harmillisen verkkaisesti varttaan venyttelevä yksilö, olen innolla listannut jo aika monta raparperiherkkua, joihin sen aion hyödyntää. Tämä on oikeastaan ensimmäinen kesä, kun voin virallisesti kerätä oman maan raparpereja, joten saas nähdä, mitä leivoksia tässä vielä joutuu askartelemaan. Huikeita raparperireseptejä olen korvamerkannut ainakin Ruokahommia -blogista,  mutta muistakin saa vinkata!


KEVÄÄN KEITTOKIRJAT. Kokoelmaani on viime aikoina kasvattanut muhkea kasvisruokaeepos Vege! sekä kahden lempikokkini  "kotiruokakirjat" (Heittomerkit siksi, koska Björckin reseptit ovat pääsääntöisesti yhtä kaukana ainakin meikäläisten kotiruoasta kuin kesä on talvesta). Muutamia ruokia olenkin jo testannut Henri Alénin Vuoden keittokirjasta (mm. parsaa sitruunapestolla) ja Tuomas taisi jo testata Björckin lasagnea ja tosi hyvää kaaligratiinia.  Näiden kirjojen parissa taittuu kesä mässäillen, ihan varmasti!


ARJEN PELASTAVA UUNILOHI. Jos teilläkin on vaikeuksia syödä arkisin  kalaa muussakin kuin pakastealtaan kalapuikkojen muodossa, jaan nyt reseptivinkin omasta arjesta. Osta 600-700 g ruodotonta lohta ja pyydä myyjää poistamaan sen nahka. Kotona nakkaa huuhdeltu lohi öljyttyyn uunivuokaan ja mausta se suolalla, pippurilla ja ruokalusikallisella sitruunamehua. Kuumenna sen jälkeen pannulla 2 dl kermaa, sulata siihen pussi pakastepinaattia ja kaada seos kalan päälle. Paista lohta 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Avot! Kalan kypsyessä uunissa ehdit keittää vaikka pari kourallista uusia pottuja - merisuolalla ja tillillä maustetussa vedessä tottakai.


 GRILLAUS. Myöhäiseksihän se taas meni. Meinaan grillikauden korkkaus. Parit parsat ja halloumit on kuitenkin jo käristelty ja taisinpa sylkeä suustani pienen lupaksen siitä, että opettelen tänä kesänä grillaamaan. Sillein o i k e a s t i. En voi aina odottaa, että joku muu sytyttää grillin, ja heitellä sen jälkeen tofun paloja ja ruisleipiä pariloille ilman mitään mielikuvitusta. Tästä kesästä tulee mun grillikesä!


MINÄ ♥ BARCELONA.Viime viikon radiohiljaisuuteen oli syynsä. Loikoilin nimittäin yhden Euroopan kiistämättä mielenkiintoisimman kaupungin patioilla syöden, juoden ja Gaudin arkkitehtuuria ihaillen! Tästä reissusta tottakai lisää kunhan kuvat ovat koneella ja pari jonossa olevaa blogipostausta ulkona.


You want more? Löydät minut Instagrammista nimellä @pumpkinjam.


1 kommentti:

  1. Aika paljon ihania tapahtumia löytyi kalenteristasi:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...