sunnuntai 3. toukokuuta 2015

ORANSSI TOUKOKUU! (KORIANTERI-PORKKANASALAATTI)


Meilläpäs keltainen toukokuu onkin tänä vuonna oranssi! Äkkäsin nimittäin ihanan Hannan blogista tämän hullun hyvän korianteri-porkkanasalaatin ohjeen ja siitähän tulikin meidän perheen lemppari heti ensi maistamalta. Lime, korianteri ja ripaus chiliä toimivat upeasti tutun juuresraasteen mehevöittäjinä. Hassua, että juuri alkuvuodesta muistelin, kuinka en tätä ruokablogiharrastusta aloitellessani voinut sietää korianteria ja julistinkin asiaa noin joka toisessa postauksessa. Nyt 8 (häh?!) vuotta myöhemmin tilanne on aivan päinvastainen: en voisi elää ilman tuoretta korianteria! Ihan parissa vuodessa korianteri on päihittänyt keittiössämme jopa tuoreen basilikan, joka oli aikanaan ainoa tuoreyrtti, jota osasin kaupasta ostaa. Näin ne meiningit muuttuu.


KORIANTERI-PORKKANASALAATTI

500 g porkkanoita
Paljon tuoretta korianteria
1/2 dl paahdettuja ja rouhittuja cashew-pähkinöitä 

Kastike:
3/4 tl korianterinsiemeniä
1 pieni valkosipulinkynsi
1 limen mehu
1/4 tl chilirouhetta
3/4 dl oliiviöljyä
Suolaa

Kuori ja raasta porkkanat. Paahda pähkinötä kuivalla pannulla hetki ja rouhi ne sen jälkeen.
Paahda korianterinsiemeniä kuumalla kuivalla pannulla noin minuutin ajan. Anna jäähty. Murskaa siemenet morttelissa. Mittaa korianterirouhe, hienonnettu valkosipuli, oliiviöljy, limemehu ja suola  kannelliseen purkkiin ja ravista huolellisesti sekaisin.

Sotke kastike porkkanoiden joukkoon ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia. Sekoita joukkoon pähkinät ja hienonnettu korianteri ja tarjoile.



Ps. Huhtikuun Parasta just nyt fuusioituu todennäköisesti toukokuun kanssa. Kalenterikierto vähän niinku yllätti bolggaajan. Taas.

2 kommenttia:

  1. Kiitos kun muistutit täman salaatin olemassaolosta! Bongasin tämän itsekin Hannan blogista, mutta en vielä kerennyt testaamaan ja ehdin jo unohtaa koko jutun. Taidan kuitenkin vielä odotella, että ekat kesäporkkanat saapuu kauppoihin ja sitten laitan heti tekeille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi uusista kesäporkkanoista tulisi varmasti ihana salaatti! Tosin on tämä "vanhoistakin" porkkanoista tehtynä hyvää. Kastike mehevöittää kivasti mauttomammankin porkkanan :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...