maanantai 1. kesäkuuta 2015

VIHREÄ RAPUCEVICHE

Kaupallinen yhteistyö - Keiju

Chilillä, tomaatilla ja basilikalla maustettu rypsiöljy - uhka vai mahdollisuus? Kiirehdin ottamaan asiasta selvää heti pullojen kolistua postilaatikkoon tämän Keijun ja Blogiringin kanssa tekemäni yhteistyön merkeissä.

Ensin kellistin kaunista pulloa yksinkertaisen vihersalaatin päällä, mutta yhdistelmä ei sellaisenaan räjäyttänyt tajuntaani öljyssä maistuvan voimakkaan chilin takia. Tästä viisastuneena lorautin seuraavaksi öljyä bugurista, kypsistä tomaateista, kurkusta ja yrteistä koostuvan tabouleh -salaatin niskaan ja liitto oli sinetöity sillä istumalla. Niiiin hyvää! Kokeilun jälkeen olen maustanut öljyllä myös ohrahelmistä ja kuskusista valmistamani "pikasalaatit", joita teen aina, kun aika ja ideat eivät yllä muuhun. Niitä varten ei tarvitse kuin kypsentää pari kourallista ohrahelmiä/kuskusia/bulguria ja nakata sekaan mitä kaapista löytyy - tätä chilillä, tomaatilla ja basilikalla maustettua öljyä tietenkään unohtamatta. Tosi helppoa ja nopeaa!


Koska tässä öljyssä maistuva chili on yllättävän voimakas, ajattelin sen sopivan myös aasialaisiin ja väliamerikkalaisiin kalaruokiin . Taroitukseni oli ensin kehittä öljystä marinadi vaalealle kalalle, mutta tiedätte varmaan, miten ideat välillä lähtevät laukkaamaan kesken tekemisen  ja... noh... lopulta minulla olikin kalan sijasta kulhollinen erinomaista rapucevicheä. Ei paha! Keijun ujosti tulinen yrttiöljy tukee mielestäni täydellisesti cevichen makumaailmaa ja nachojen kanssa ruoka on kepeää naposteltavaa vaikkapa mökkisaunan verannalle. 


VIHREÄ RAPUCEVICHE (noin neljälle)

1 chili
2 valkosipulinkynttä
1 nippu korianteria
1 nippu lehtipersiljaa
3 rkl Keiju yrttiöljy chili, tomaatti ja basilika
2 avokadoa
2 avomaan kurkkua
3 limen mehut (yhteensä 1 dl)
300 g katkarapuja, sulatettuna ja valutettuna
0,5 tl suolaa

Paahda kuorimattomia valkosipulinkynsiä ja chilipalkoa kuivassa pannussa, kunnes ne saavat vähän väriä. Kuori valkosipulinkynnet ja poista chilistä kanta ja siemenet. Soseuta valkosipulit, chili, öljy ja yrtit keskenään esim. sauvasekoittimella korkealaitaisessa astiassa.

Kuori ja halkaise avomaankurkut ja kaavi siemenet pois pikkulusikalla. Kuori ja halkaise avokadot ja poista kivet. Leikkaa kurkut ja avokadot noin nopan kokoisiksi kuutioiksi.

Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puolituntia, enintään tunti

Vinkki 1: Vaihda katkaravut vaaleaan kiinteälihaiseen meressä kasvaneeseen kalaan (esim. siikaan tai kuhaan). 

Vinkki 2: Jos olet matkalla mökille tai veneeseen, jossa kaikkia tarvittavia keittiövälineitä ei ehkä löydy, valmista valkosipulista, chilistä, yrteistä ja öljystä koostuva pohja jo etukäteen ja pakkaa se purkkiin mukaan.


Vinkkinä vielä, että Keijun nettisivuilla on meneillään kiva reseptikisa. Vinkkaa siellä, mihin sinä käytät Keijun öljyjä, ja voit voittaa upeita keittötarvikkeita. Myös Keijun Facebook-sivuilla jaetaan päivittäin ideoita öljyjen käytöstä, joten sitäkin kannattaa seurata.


Yhteistyössä Keiju.

2 kommenttia:

  1. Oi, todella herkullisen näköistä :) en muuten tiennyt että Keijulla on makuöljyjäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas Anne! :) Keijulta on juu tullut makuöljyjä. Myöskin sellainen yrttiöljy, jossa on tomaatti-valkosipuli- ja basilikaa. Prinsessakeittiön Veera oli leiponut siitä juuri kuolattavan ihanan pistaasi-valkosipulileivän! (http://www.prinsessakeittio.fi/2015/05/pistaasi-valkosipulileipa.html)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...