perjantai 18. joulukuuta 2015

18. RAPU-KYLMÄSAVULOHIKEITTO


Sattuneesta syystä en aio tänä jouluna syödä ämpäreittäin kylmäsavulohta kuten tavallisesti, mutta aavistuksen kypsennettynä sekin herkku onneksi sopii raskaana olevan ruokaympyrään. Olenkin tänä syksynä valmistanut kylmäsavustetusta lohesta täytettä niin munakkaisiin kuin suolaisiin pannukakkuihinkin. Sekä tietysti kalasoppaa, joka mielestäni muutenkin vain paranee savukalan mausta. 

Tätä sitruunaista rapu-kylmäsavulohikeittoa keittelin jo pari kuukautta sitten ja tykkäsin mausta niin paljon, että päätin jemmata reseptin joulukalenteria varten. Tämä soppa kannattaa pitää mielessä etenkin, jos jääkaappiin tuppaa kertymään joulun aikaan erilaisia savukalan jämiä, joita kenenkään ei tee mieli syödä enää sellaisenaan.

 

RAPU-KYLMÄSAVULOHKEITTO


6-7 kiinteää perunaa
3 porkkanaa
1 iso sipuli
1 rkl öljyä
6 dl vettä
1 kalaliemikuutio
10 kokonaista mustapippuria
200 g kylmäsavulohta
180 g katkarapuja (pakaste)
2 dl kuohukermaa
½ luomusitruunan raastettu kuori
Tilliä hienonnettuna

Kuori kasvikset. Kuutioi perunat ja porkkanat. Hienonna sipulit.
 
Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää kattilaan vesi, pippurit ja kalaliemikuutio. Keitä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä, n. 10 min.

Hienonna kylmäsavulohi ja nakkaa keiton sekaan katkarapujen, kerman ja sitruunankuoriraasteen kanssa. Kuumenna keitto, mutta älä keitä. Viimeistele keitto tuoreella tillillä ja tarkista maku. 

 Pssst. Lisää jouluisia reseptejä löydät täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...