tiistai 29. maaliskuuta 2011

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

Tämä keitto ei ole kauden sesonkiherkku mitenkään päin katsottuna, mutta täydellinen takatalven karkoittaja loskaisen maanantain päätteeksi. Tuoreista tomaateista keitelty tomaattikeitto suoraastaan räjähtää suussa ja on olemukseltaan paljon raikkaampi kuin tölkitetyt sukulaisensa. Ja ainakaan maku ei ole yhtä kitkerä kuin kaupan einestomaattikeitoissa.


 


n. 800 g tomaattia 
1 sipuli 
3 valkosipulinkynttä 
1 pieni punainen paprika 
1 kasvisliemikuutio 
3 rkl tomaattipyrettä 
n. 0,5 l vettä 
2 tl basilikaa 
1 tl sokeria 
mustapippuria 
suolaa


1. Tee tomaattien yläpäähän pieni ristiviilto ja upota ne kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit jäähtymään, kun kuori alkaa rypistyä. Kuori tomaatit ja pilko niitä hiukan pienemmäksi.

2. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuutioi paprika. Lisää kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki. Lisää paprika ja tomaatit ja anna kiehua keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

3. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyre ja anna kiehua vielä noin 15 minuuttia.

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta basilikalla,  sokerilla, mustapippurilla ja suolalla. Anna keiton vielä kiehahtaa ja tarjoa tofumurusten kera.

Ohje: Chocochili / Elina Innanen: Viiden tähden vegaani 



3 kommenttia:

  1. Mari, blogisi ajaa mut liian usein yösyömiseen! Ah, mitä herkkua!

    VastaaPoista
  2. Eksyin tänne etsiessäni kasvisruokablogeja. Yritän lisätä kasvisruoan kulutusta ja kaipaan hyviä ohjeita, sillä pelkkä porkkanan pureminen alkaa jo kyllästyttää. Innostuin blogistasi sen verran että syöksyin heti lukijaksesi =o). t: Hanna Kuopiosta

    VastaaPoista
  3. Saana: otan osaa :D.

    Hanna: voi kiitos kaunis :). Vanhan blogini (kurpitsamoska.livejournal.com) on vielä paljon enemmän respetejä. Tätä pidän enemmän semmoisena sekablogina eli kirjoitan myös muustakin kuin ruuasta.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...