keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Say cheese! Eli juustoinen kasvissosekeitto

Tähän soppaan liittyy mysteeri. Selailin nimittäin taas päivänä eräänä Valion Koskenlaskija -sivuston reseptejä erään projektin tiimoilta ja löysin - tai ainakin luulin löytäneeni - herkun kuuloisen ohjeen parsakaalista ja palsternakasta keitettyyn juustoiseen kasvissosekeittoon. Rustasin ainekset ostoslistaan ja marssin kauppaan.

Paria tuntia myöhemmin olin kokkiveitsi tanassa valmiina sopan keittoon, mutta kyseistä reseptiä ei löytynytkään ko. sivustolta. Mit vit! En tiedä mitä oli tapahtunut. Oliko resepti poistettu kauppareissuni aikana vai oliko koko keitto ollut vain mielikuvitukseni tulos?

Keitin sopan sitten omasta päästä. Tuli aika killeriä! Pehmeän kirpsakkaa palsternakkaa tulisi hyödyntää useamminkin. Miksi käytän sitä vain makkarakeitoissa?

 

JUUSTOINEN PARSAKAALI-PALSTERNAKKAKEITTO JA PIPARJUURIKERMA

 

noin 400 g parsakaalia
noin 150 g palsternakkaa
1 jauhoinen peruna
1 iso sipuli
pari valkosipulinkynttä
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
125 g (½ pakettia) Valio Koskenlaskija Voimakasta
suolaa ja mustapippuria

Piparjuurikerma:
200 g ranskankermaa
1 tl piparjuuritahnaa
loraus sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria 
tuoretta timjamia

1. Pese ja paloittele parsakaali. Pese, kuori ja paloittele palsternakka ja peruna.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuumenna loraus öljyä kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää vihannekset, vesi ja kasvisliemikuutiot. Keitä kunnes vihannekset ovat kypsiä.

3. Vihannesten kypsyessä valmista piparjuurikerma. Sekoita ranskankerman sekaan piparjuuritahna ja muutama oksallinen tuoretta timjamia. Mausta suolalla, pippurilla ja lorauksella sitruunamehua.

4. Paloittele tuorejuusto pieniksi kuutioiksi. Nosta kattila liedeltä ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Nosta kattila takaisin liedelle ja laske lämpöä. Lisää tuorejuusto keiton joukkoon koko ajan sekoitellen. Jatka sekoittamista kunnes juusto on täysin sulanut. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Tarjoile keitto piparjuurikerman kanssa.


4 kommenttia:

  1. Tämä kuulostaa aivan liian ihanalta! Piparjuuri, tuo unohdettu herkku vielä. Mahtavaa, kun muistutit sen olemassaolosta. Menee testiin!

    Erikoinen juttu tuo reseptin hukkuminen. Siis mitä ihmettä? Miten voi hävitä? Vai onko sulla vaan poikkeuksellisen hyvä mielikuvitus ja kehitit reseptin päässäsi? No, lopputulos on yhtä kaikki erinomainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis, en ole vauvan takia nukkunut yli neljään kuukauteen kuin kolmen tunnin pätkiä, että voi sekin sumentaa tajuntani :D. Mutta olen silti aika varma, että se resepti siellä sivuilla oli. En kai voi muistaa näin väärin?

      Poista
  2. Hmm, oiskohan tässä ratkaisu mun piparjuuripulmaan? Sitä on rasiallinen (raastettuna) pakastimessa, ja toistaiseksi käyttötapoja on tullut mieleen noin nolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparjuuri on ihan sika hyvää kalaruuissa, mutta sinä et niitä eläimiä tainnut syödä? Toimii se kyllä ranskankermassakin :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...