Brunssitarjottaviimme kuului mm. nämä minit vuohenjuustolla täytetyt juustosarvet, joiden idean nappasin ystäväni äidiltä. Sarvet olivat suussa sulavia tuoreeltaan ja olisivat varmana olleet sitä vielä tarjoilutilanteessakin, jos olisin muistanut lämmittää ne. Ou well, virheet on tehty sitä varten, että niistä otetaan opiksi.
MINIT JUUSTOSARVET VUOHENJUUSTOTÄYTTEELLÄ (32kpl)
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl leseitä (esim. kaura- tai vehnä-)
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl juustoraastetta
2 rkl öljyä
2 dl kermaviiliä
Täyte:
150 g vuohenjuustoa
Voiteltuun:
1 muna
1. Yhdistä ja sekoita keskenään jauhot, leseet, leivinjauhe, suola ja juustoraaste. Lisää öljy ja kermaviili. Sekoita ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
2. Jaa taikina neljään osaan. Pyörittele paloista pallot ja kaaviloi jauhoitetulla alustalla pyöreiksi levyiksi (halkaisija n. 25 cm). Jaa levyt taikinapyörällä 8 kolmion muotuseen osaan.
3. Poista vuohejuuston homekuori ja muussaa juusto mössöksi. Lusikoi pieni nokare täytettä kunkin taikinakolmion leveimpään päähän ja rullaa levyt sarviksi (jätä kärki pohjan alle niin sarvet eivät aukea paistuessaan!). Voitele munalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Tykkään! Kuulostaa hyvältä...:)
VastaaPoista:)
Poista