Tämä perunasalaatti ei istu ainoastaan vappuun vaan nauttii suosiostaan varmasti myös kesän grillibileissä. Suosittelen kokeilemaan! Isommalle poppoolle ohje kannattaa ainakin tuplata.
MAJONEESITON PERUNASALAATTI (neljälle)
muutama siivu vaaleaa leipää
oliiviöljyä paistamiseen
kuivattua basilikaa tai oreganoa
(suolaa)
4 keitettyä perunaa
1 maustekurkku
1 omena
1/2 sitruunan mehu
1 punasipuli ohuina renkaina
muutama iso kapris koristeluun
tuoretta basilikaa
Kastike:
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl sinappia
1-2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
1. Valmista krutongit hyvissä ajoin. Paista oliiviöljyssä vaaleita leipäpalasia niin, että ne saavat ruskean pinnan. Mausta paistamisen aikana kuivatulla oreganolla tai basilikalla ja halutessasi suolalla.
2. Keitä perunat ja anna niiden jäähtyä (mielellään pari tuntia, vaikka vuorokausi). Paloittele perunat, omena, maustekurkku ja sekoita kulhossa. Lisää sekaan punasipulirenkaat ja purista sekaan sitruunan mehu.
3. Valmista kastike erillisessä kulhossa ja sekoita perunasalaatin sekaan. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. Koristele perunasalaatti isoilla kapriksilla, krutongeilla ja basilikan lehdillä.
Ohje: Jensenin kiusaus
Oih nam! Tosi hyvältä näyttää ja omena sopii kyllä hyvin erilaisiin salaatteihin. Meillä syötiin vappuna intialaista perunasalaattia, mutta tätä voisi kyllä kokeilla seuraavan kerran kun grillaillaan :-)
VastaaPoistaIntialaista perunasalaattia! Kuulostaa mahtavalta! Toivottavasti blogistasi löytyy ohje, sillä täytyy käydä kurkkaamassa.
Poista