torstai 6. kesäkuuta 2013

Spelttiskonssit


Tällä köksäntuntiklassikolla on kaikki syyt nauttia suosiostaan. Tuore leipä vaikka keiton kylkeen syntyy alle puolessa tunnissa ja taikinakin on modattavissa kuivakaapin ja jääkaapin tarjonnan mukaan. Tällä kertaa teeleipä syntyi spelttijauhoista ja juustoraasteen jämistä. 


JUUSTOISET SPELTTISKONSSIT

 

3,5 dl (225 g) spelttijauhoja
1 t leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl sokeria
½ tl suolaa
50 g  voita
125 g raastettua juustoa
1,5 dl piimää tai maitoa

Voiteluun:
1 rkl maitoa

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, sokeri ja suola keskenään. Lisää voi ja nypi taikina tasaiseksi sormin (tai yleiskoneella). Lisää juusto ja sekoita. Lisää piimä/maito ja sekoita.

Painele taikina pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle. Jaa taikinapyörällä 6 tai 8 osaan. Voitele skonssit maidolla.

Paista skonsseja 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...