keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Superia jäätelöä



Ujosti banaanille maistuvaa vaniljakermajäätelöä kera toffee- ja suklaarouheen? Ei, vaan kuuman kesän terveellinen viilentäjä jäädytetystä banaanista, johon on upotettu karkkimaista rouheisuutta parilla superfoodilla!


Piipahdin viikko-pari sitten palaveeraamassa Mini Pumpkinin tulevaisuudesta ja sain matkaani läjän Sanoma Magazinesin julkaisuja. Yksi lehdistä oli uusin Cosmopolitan, josta en löytänyt yhtikäs mitään kiinnostavaa luettavaa. Paitsi tämän jäätelöohjeen, joka lankesi silmieni eteen kuin tilauksesta. Olin nimittäin juuri tehnyt trooppisia mango-kookosmehujäitä ja voivotellut, kuinka en näillä raskauskiloilla kehtaa syödä tänä kesänä  jäätelöä edes joka toinen päivä. Noh,  tätäpä jäätelöä kehtaa!

Mulperit, eli kuivatut silkkiäispuun marjat, ovat minulle muuten melko uusi tuttavuus, mutta toivon todella, ettei kohtaamisemme jää vain tähän kertaan.  Marjojen maku on lähellä toffeeta ja halvaa ja superfoodiksi ne lasketaan niiden sisältämän kuidun, raudan, kalsiumin, C- ja K-vitamiinin, sekä punaviinistäkin löytyvän antioksidantin - resveratrolin - korkean pitoisuuden takia. Huomasin jo, että marjat ovat hyviä sellaisenaankin naposteluun, mutta mihinhän muuhun niitä voisi käyttää? Onko kokemuksia?


BANAANIJÄÄTELÖ (yhdelle)

 

1 kypsä banaani
1 tl aitovaniljaa
1 tl vaahterasiirappia

Lisäksi:
1 rkl kuivattuja mulperimarjoja
1 rkl kaakaonibsejä

Pilko banaani rasiaan ja pakasta.

Ota jäätynyt banaani pehmentymään hetkeksi huoneenlämpöön. Laita banaani, vanilja ja vaahterasiirappi tehosekoittimeen ja pyöräytä massaksi. Lusikoi annoskippoon ja ripottele päälle kuivattuja mulpereja ja kaakaonibsejä. NAUTI.




10 kommenttia:

  1. Tällainen on mun vakkari-kesän viilentäjä. Kyllä sitä aina tekee muitakin jätskikokeiluja, mutta bansku on vaan ykkönen helppouden ja salakavalan keveyden vuoksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän helpommaksi jäätelön valmistus ei tosiaan mene! :)

      Poista
  2. Kesän parhaita jätskejä mullekin tuolainen banskupohjainen:-) Mulpereita olen syönyt yleensä vain tuoreina joten mitään hyvää vinkkiä ei ole kuivattuihin mutta ne ovat hyviä monessa raakaherkussa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karkkimaisuutensa puolesta mulperit sopivat varmasti ainakin astetta terveellisempiin leivonnaisiin ja raakasuklaaseen. Valvoin taas aamuyöstä sen verran, että päässäni on jo lukuisia mulperi-herkkuja. Pitäisi vain muistaa/jaksaa toteuttaakin ne joskus :)

      Poista
  3. En oiskaan keksinyt lisätä mulpereita banaanijätskiin, kiitos vinkistä! Mulperit on terveellistä karkkia, ihan mahtavia naposteltavia ilman ällöä oloa (ellei vedä koko pussillista kerralla...).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäkin siis napsit niitä :). Mulle mulperit on ihan uusi juttu, mutta aika monesti olen hipsinyt jo kuiva-ainekaapille näiden perässä :)

      Poista
  4. Jätski minun makuuni!

    VastaaPoista
  5. IHANAAAAAA! ihan vesi herahti kielelle :) olen samantyylistä touhunnut banaanien kanssa, mutta tämä voittaa kyllä omat tekeleet 10-0!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, kokeile ihmeessä tätäkin! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...