sunnuntai 8. syyskuuta 2013

HURMAAVAA HUOMENTA!

Sunnuntaiaamut = ihmisen parasta aikaa. Silloin kahviin lorahtaa maidon sijasta tilkka kermaa, ruisleipä vaihtuu vasta leivottuihin suolaisiin muffineihin, maustamaton jogurtti maustettuun ja itse paahdettu myslikin kootaan astetta arvokkaammista raaka-aineista, sokeria säästämättä. Luksusta!


Sain Blogiringin kautta vastustamattoman toimeksiannon valmistaa ja blogata aamiainen Alpron Mild&Creamy -soijajogurttien ympärille. Haasteesta oli helppo napata koppi, sillä brändin kyseiset jogurtit ovat suosikkejani kaupan maidottomista välipaloista. Syön niitä tavallisesti ihan sellaisenaan ja mustikka on  mauista lempparein.

Ja tällainen siitä aamiaisesta lopulta tuli: sunnuntain soijajogurttimalja itse tehdyllä luksusmyslillä ja maissimuffineja. Enjoy!


SUNNUNTAIN SOIJAJOGURTTIMALJA


Alpro Mild&Creamy pehmeän täyteläinen vanilja -soijajogurttia
sunnuntaimysliä (ohje alla)
1-2 tl omenahilloa

Lado mysliä ja jogurttia lasiin kerroksittain. Viimeistele nokareella hyvää omenahilloa.

SUNNUNTAIMYSLI (n. 7 dl)


3 dl kaurahiutaleita
2 dl erilaisia pähkinöitä (esim. saksan-, cashew-, hassel-, pekaani- ja maapähkinöitä)
½ dl kurpitsansiemeniä
½ tl kanelia
½ tl merisuolaa
½ dl makeuttamatonta omenasosetta
½ dl hunajaa
½ dl kookospalmusokeria
2 rkl rypsiöljyä
1 tl vaniljauutetta
1 dl kuivattuja mulpereja

Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen.

Rouhi isoimmat pähkinät kevyesti pienemmiksi. Yhdistä isossa kulhossa kaurahiutaleet, pähkinät, kurpitsansiemenet, kaneli ja suola. Sekoita erillisessä astiassa omenasose, hunaja, sokeri, öljy ja vaniljauute. Lopuksi sekoita nestemäiset aineset kuiviin.

Levitä seos tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 150 asteessa uunin keskitasolla 20 min. Sen jälkeen sekoittele mysliä, kääntele peltejä ja jatka paistamista vielä noin 30 min. Jos mysli on vielä tämänkin jälkeen märän oloista, laske lämpötila 100 asteeseen ja paista vielä 10 min.

Lisää valmiiseen mysliin kuivatut mulperit.


 

MAISSIMUFFINIT


3½ dl gluteenittomia jauhoja (tai vehnäjauhoja)
1½ tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
3 rkl sokeria
1 3/4 polentasuurimoita
1 muna
100 g Alpro Mild&Creamy pehmeän täyteläinen maustamaton -soijajogurttia
1½ dl maitoa
3/4 dl rypsiöljyä
1 rk pieneksi hienonnettua vihreää paprikaa
2 tl hienonnettua sipulia
1 1/3 dl raastettua cheddaria

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Yhdistä  jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja sokeri kulhossa. Lisää polentaryynit ja sekoita hyvin.

Vatkaa muna. Sekoita mukaan soijajogurtti, maito ja öljy. Sekoita sen jälkeen muna- ja jauhoseos keskenään voimakkaasti vatkaten. Kääntele joukkoon paprika, sipuli ja juusto.

Jaa muffinivuokiin ja paista 15-25 minuuttia koosta ja uunista riippuen.









Yhteistyössä Alpro.

Ps. Ensi sunnuntaina päivänsä Alprolla aloittaa Murupulla -blogi. Minua ennen vuorossa oli puolestaan Koemaistaja, joka hurmasi  herkulla lime-inkiväärismoothiellaan.



3 kommenttia:

  1. ihana sunnuntai-aamu. Ne on kyllä ihan hetkin parhaimmistoa :)

    VastaaPoista
  2. Mitä öljyä tuohon mysliin tulee ja kuinka paljon kun ohjeessa ei mainita ? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio, eipä mainitakaan! 2 rkl rypsiöljyä olisi oikea määrä. Lisään sen ohjeeseen heti :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...