Ah tätä kanelin ja karamellisoituvan omenan huumaavaa tuoksua ♥.
UUNISSA KYPSYTETTY OMENAHILLO
1 kg omenia
500 g hillosokeria
1-2 kanelitankoa
ripaus muskottipähkinää
Pese ja lohko omenat 4-6 osaan. Poista siemenkodat. Laita omenat,sokeri ja kanelitangot syvään uunivuokaan tai leivinpaperilla päällystetylle pellille. Mausta ripauksella muskottipähkinää ja sekoita.
Laita vuoka 150-asteiseen uuniin 1- 1½ tunniksi. Sekoita välillä kerran tai kaksi.
Poista kanelitangot ja soseuta kypsyneet omenat ja sokeriliemi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Säilö hillo puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin.
Tämä on kertakaikkisen ihana ohje!
VastaaPoistaPakko yhtyä. Normaalisti en nauti hillon tekemisestä yhtään (tiedäthän, kiehuvan pulppuava sose, palovammat, soseessa oleva keittiö ja sillai), mutta tällä ohjeella taidan pyöräyttää vielä muutamat purnukalliset omenahilloa :)
PoistaTätä on ilmeisesti pakko kokeilla, kunhan ensin vain pääsen omenavarkaisiin.
VastaaPoistaMä maksoin kotimaisista punaposkista yli 3 euroa kilolta. Kyllä kirpaisi, kun tiedän, miten innolla monet omenapuun omistajat haluavat lopuista ompuistaan eroon jossain vaiheessa syksyä.
PoistaJep, tämä on tullut nyt vastaan niin monessa paikassa, etten enää voi olla kokeilematta! Onneksi pääsin äsken omenavarkaisiin, joten nyt on kunnollista uunitettavaakin!
VastaaPoistaOnnekas! Se asuntoon leviävä tuoksu hilloa tehdessä on i h a n a!
Poista