PORKKANAKAKKU
4 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
1½ dl ruokokidesokeria
5 dl porkkanaraastetta
3 dl omenaraastetta
5 dl vehnäjauhoja
½ rkl kardemummaa
½ rkl kanelia
2 tl jauhettua inkivääriä
1 rkl leivinjauhetta
80 g mantelirouhetta
2 dl juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä
Kuorrutus:
100 g huoneenlämpöistä voita
150 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 luomusitruunan raastettu kuori
1. Vatkaa munat ja sokerit kevyesti keskenään. Lisää raasteet. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää margariini ja sekoita taikina tasaiseksi.
2. Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka (n. 23 x 30 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla n. 45 min. Jäähdytä.
3. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja kuorruta kakku.
Heh, täällä myös juuri näpyteltiin porkkanakakkupostausta koneelle! :)
VastaaPoistaTuota päällystettä kuuluu kyllä olla juurikin noin reilusti kuin sinulla!
Heh, mikä sattuma! Ja juu ei, kuorrutteen kanssa ei saa kitsastella ;)
PoistaOoh, onpa houkutteleva kuva. Söin porkkanakakkua viimeksi viikko sitten, mutta nyt tekisi mieli leipoa sitä taas. Naaaam.
VastaaPoistaTotta, porkkanakakkuun jää himo! Etenkin nyt, kun voin sanoa jopa pitäväni siitä :D
Poista