sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Popsi popsi porkkanakakkua!

Paljon ehti kulua vuosia 29-vuotiaan bloggaajan elämässä ennen kuin se alkoi ymmärtämään porkkanakakun päälle. Käännekohta parempaan tapahtui vasta tänä kesänä, jolloin oikea maustecocktail taikoi tylsästä leivonnaisesta monivivahteisen hurmurin. Alla lempireseptini.


PORKKANAKAKKU

 

4 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
1½ dl ruokokidesokeria
5 dl porkkanaraastetta
3 dl omenaraastetta
5 dl vehnäjauhoja
½ rkl kardemummaa
½ rkl kanelia
2 tl jauhettua inkivääriä
1 rkl leivinjauhetta
80 g mantelirouhetta
2 dl juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä

Kuorrutus:
100 g huoneenlämpöistä voita
150 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 luomusitruunan raastettu kuori

1. Vatkaa munat ja sokerit kevyesti keskenään. Lisää raasteet. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää margariini ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka (n. 23 x 30 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla n. 45 min. Jäähdytä.

3. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja kuorruta kakku.



4 kommenttia:

  1. Heh, täällä myös juuri näpyteltiin porkkanakakkupostausta koneelle! :)
    Tuota päällystettä kuuluu kyllä olla juurikin noin reilusti kuin sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mikä sattuma! Ja juu ei, kuorrutteen kanssa ei saa kitsastella ;)

      Poista
  2. Ooh, onpa houkutteleva kuva. Söin porkkanakakkua viimeksi viikko sitten, mutta nyt tekisi mieli leipoa sitä taas. Naaaam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, porkkanakakkuun jää himo! Etenkin nyt, kun voin sanoa jopa pitäväni siitä :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...