tiistai 10. syyskuuta 2013

TÄYETTYJÄ MUNAKOISOJA JA HUMMUSTA

Tänä syksynä on tuntunut siltä, että kaikki kiinnostavat reseptikilpailut puskevat päälle juuri syyskuussa. Niin myös tämä Jacob's Creekin skaba, jossa tehtävänä oli kehittää uuden Earth.Vine.Grape Organic Chardonnayn ominaisen luonteen esille tuova kasvisruokaresepti.


Rakastan hyviä viinejä, mutta ihan ominta hommaa niiden yhdistäminen ruokiin ei ole. Varsinkaan tällä makuaistilla, joka ei erota ruohoa betonista. Jeesasin siis ihan ensimmäisenä itseäni ja maistelun sijasta lunttasin suoraan Viinistä viiniin -lehden arviosta, mitä aromeja tästä luomu-uutuudesta kuuluisi löytää. Ainakin kypsän hedelmäistä makua, paahteisuutta, eksoottisen hedelmän aromeja ja hieman pähkinäistä jälkimeininkiä, sanoi arvio. Jassoo.

Yhden epäonnistuneen sienirisoton jälkeen sisäinen sommelierini päätyi näihin täytettyihin munakoisoihin, joiden täytteeseen lisäsin paahdettua pähkinää, fetaa, yrttejä ja granaattiomenan mehukkaita siemeniä. Täyteläinen hummus teki annoksesta runsaamman. Ja viini... se istui tässä annoskokonaisuudessa oikein nätisti. Perfecto.


Tämä kuten muutkin kilpailuun osallistuvat reseptit löydät pian Juomavinkki-palvelun Facebook-sivuilta. Ehdokkaiden välillä järjestetään äänestys, josta tulen muistuttamaan teitä vielä lähiaikoina!

TÄYTETYT MUNAKOISOT (neljälle)


4 keskikokoista munakoisoa
2 tomaattia
1 dl pähkinöitä (esim. hassel- ja saksanpähkinöitä)
100 g fetaa
pieni mieto sipuli tai nippu kevätsipulia
½ valkosipulinkynsi
1 granaattiomena
1 limen mehu
kourallinen tuoreita yrttejä (esim. minttua ja korianteria)
suolaa ja mustapippuria

Leikkaa munakoisot puoliksi pituussuunnassa. Sivele leikkauspinnalle öljyä ja paahda 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes munakoisojen sisus on pehmennyt lusikoitavaksi.

Lusikoi munakoisojen sisus irti. Kuutioi tomaatit ja feta. Paahda pähkinöitä kevyesti kuivalla, kuumalla pannulla. Hienonna sipuli. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet koputtelemalla esim. puulastalla omenaa. Laita osa siemenistä sivuun hummuksen koristelua varten.

Yhdistä kulhossa munakoisojen sisus, tomaatti, pähkinät, feta sipuli, hienonnettu valkosipulinkynsi, granaattiomenan siement ja  limen mehu.  Mausta tuoreilla, hienonnetuilla yrteillä, mustapippurilla ja suolalla. Sekoita.

Luskoi täytettä munakoisojen sisään. Tarjoile munakoisoja hummuksen kanssa.

HUMMUS


1 tlk kikherneitä
3 rkl vettä
1 valkosipulinkynsi
½ sitruunan mehu
2 rkl tahinia
1/4 tl savupaprikajauhetta
suolaa
3 rkl oiiviöljyä
(yrttejä ja granaattiomenan siemeniä koristeluun)

Valuta kikherneet. Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä. Soseuta kikherneet sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon muut aineet. Lisää vettä, jos tahna tuntuu liian sakealta. Valuta pinnalle hieman oliiviöljyä ja koristele granaattiomenan siemenillä ja yrteillä. Taroile täytettyjen munakoisojen kera.



Yhteistyössä Jacob's Creek.


3 kommenttia:

  1. Juuri tänään ajattelin pelastaa kasvihuoneesta viimeiset pienet munakoisot. Aion soveltaa niille tätä reseptiä. Kuulostaa ihanalta!

    VastaaPoista
  2. Onpa herkullisen näköistä! Pisteet tyylikkäästä asettelusta. Mulla on vähän munakoisotraumoja, mutta tuota tekis mieli maistaa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos reseptistä, kokeiluun menee :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...