sunnuntai 28. syyskuuta 2014

MELKEIN KAHDEN AINEKSEN NUTELLAKAKKU



Syyskuun 12. vietettiin Viljan nimipäivää ja sekös oli huikea tekosyy leipoa kakku! Vieläpä viljaton sellainen, sillä kohtalo johdatti minut pari päivää aiemmin kahden aineksen nutellakakkureseptin äärelle. En ole nutellan suurin fani - tuotteesta tulee mieleeni lähinnä surkeat mannereurooppalaiset hotelliaamiaiset ja suklaalevitteen sokerista juopuneet ylivilkkaat lapset - mutta leivonnassa tahna toimii. (Tsekkaa vaikka nämä nutellamuffinit!)

Kahden aineksen nutellakakku koostuu nimensä mukaisesti kahdesta aineksesta, mutta tahdoin myös koristella leivonnaisen. Syyskuun alkupuolella oli vielä saatavilla isoja ja makeita kotimaisia vadelmia, mutta yhtä hyvin kakun päälle voisi pyöräyttää pari palloa aitoa vanljakermajäätelöä!


MELKEIN KAHDEN AINEKSEN NUTELLAKAKKU

5 kananmunaa
1 prk (350g) Nutellaa
(Rypsiöljyä vuoan voiteluun)

Koristeluun:
Tuoreita vadelmia
Tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 20-senttiseen irtopohjavuokaan ja voitele pohja sekä reunat kevyesti rypsiöljyllä.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Sekoittele nutella keltuaisten joukkoon. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto neljässä erässä nutella-keltuaisseokseen. Kääntele huolellisesti tasaiseksi jokaisen lisäyksen jälkeen, mutta älä sekoita, jotta taikina pysyy kuohkeana ja ilmavana. Kaada taikina vuokaan.

Paista kakkua uunissa 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja laita sitten tekeytymään jääkaappiin yön yli.  Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku leivinpaperin päältä työntämällä tarjoiluvadille. Koristele kakku vadelmilla ja siivilöidyllä tomusokerilla. Tarjoa sellaisenaan tai esim. vaniljajäätelön kanssa

Alkuperäinen ohje: Kiusauksessa -blogi.

6 kommenttia:

  1. Mari, ihan samaa mieltä - pelkkää nutellaa ei tee mieli syödä, mutta leivonnassa se on ihanaa. Olen testaillut eri versioita nutellakekseistä. Todella herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nutellakeksit? No siinäpä mulle seuraava nutellaleivonnainen kokeiltavaksi!

      Ps. Ihanaa, että olet palannut taas blogistaniaan! :)

      Poista
  2. Sain tätä eilen veljen perheen ristiäisissä. Se oli aivan erilaista kuin oletin. Siis JAUHOISTA! Ihan kuin oikeaa kakkua. Ihan kelpo vaihtoehto suklaannälkään. Sanoisin, että parempaa kuin nutella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu jauhoista on, mikä on sangen erikoista :D. Mä yllätyin myös siitä, ettei nutellakakku ole yhtään äkkimakeaa (versus tavallinen jauhoton mutakakku). Tätä jaksoi syödä toisenkin palan :)

      Poista
  3. Mä olen mutakakkufani, joten noiden kommenttien perusteella mun pitäis varmaan testata tätä!☺

    VastaaPoista
  4. Viikonloppuna Tukhölmässä leipastaan tätä! Kiitos! Onpahan jotain, mitä odottaa. :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...