maanantai 1. joulukuuta 2014

LUUKKU 1: RAPEAT SUKLAAKOLMIOT

Ihanaa joulukuun ensimmäistä teille täältä Bangkokin lämmöstä! Kirmasin tänne kaamosta pakoon, mutta en suinkaan jättänyt teitä ilman joulukalenteria. Onhan tämä perinne vuodesta 2012!
 

Kulunut syksy on ollut rankahko. Pääni on ollut täys räkää ainakin 24/7, arki ultimate kiireistä, laps erittäin huonosti öitään nukkuva ja loka-marraskuun pimeys liki tappavaa. Iltaisin on ollut kivempi tökkiä ja lääppiä farm heroes sagaa kuin päivittää blogia, ja sen kyllä huomaa tästä kokoon kuivuneesta blogistakin. Pahoittelut siitä (jälleen kerran)!

Blogihiljaisuudesta huolimatta kulisseissa on kuhissut, kun keittiössäni on tuoksunut kaneli ja lanttu varmaan syyskuusta lähtien ja kaikki viikonloppujen aurinkoiset tunnit ovat tuhraantuneet joulukalenterireseptien toteutukseen ja kuvaamiseen. Tällä kertaa olen tosin ollut  hitusen armollisempi itselleni ja unohtanut esim. askartelun ja turhan ruokastailauksen. Kuvat on kaikki otettu noin viidessä minuutissa heti ruokien valmistumisen jälkeen - joskus jalustan kanssa, joskus ilman. Viime vuonna muistan käyttäneeni hyvin paljon (liikaa) aikaa kuvaamiseen ja suhtauduin muutenkin aika pedantisti koko kalenteriin, mutta sillon harrastusta ei haitannutkaan esim. päivätyö ja vajaa kaksivuotias taapero.

Halusin aloittaa tämän vuoden kalenterin Yummy Bakerilta lainatuilla suklaakolmioilla, jotka korvamerkkasin jo vuosi sitten itselleni muistiin. Nämä kolmiot ovat rapsakka lisä vaikka pikkujouluherkkuihin tai paketointitalkoiden eväisiin. Tuo cracker-pohja ja -täyte oli minusta aika muikea idea, sillä omaan pienen pakkomielteen keksin ja suklaan liittoon (aaaa se Fazerin keksicrisp -suklaa mmm...). Kannustan kokeilemaan näitä!

RAPEAT SUKLAAKOLMIOT (20 KPL)


Pohja:
Cracker-keksejä

Täyte:
100 g crackereitä
2 dl ruokosokeria
50 g voita
0,75 dl kermaa
 
Kuorrute:
200 g tummaa suklaata
Hasselpähkinöitä
Kuivattuja hedelmiä ja rusinoita
 
Valmista pohja. Lado crackereitä vierekkäin pelille leivinpaperin päälle noin 20x30 cm alueelle. Murskaa täytteeseen varatut crackersit hienoksi muruksi ja laita murut kattilaan. Lisää ruokosokeri, voi ja kerma ja keittele seosta noin 5 minuuttia.  Kippaa täyte kuumana pohjakeksien päälle ja tasoita tasaiseksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja kaada täytteen päälle. Tasoita ja lisää rouhitut pähkinät sekä pieneksi pilkotut kuivahedelmät.  Anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuttia. Muotoile reunat suoriksi veitsen avulla ja leikkaa kolmioiksi.
 
Ohje Yummy Baker -blogista


7 kommenttia:

  1. Ihanaa, teet taas joulukalenteria. Tänne siis joka aamu, kiitos! :)
    Tiina

    VastaaPoista
  2. Minä kävin juuri viikonloppuna etsimässä täältä saaristolaisleivän reseptiä, jota muistin testanneeni viime vuoden kalenterista. Samalla tuli käytyä läpi kaikki viimevuoden luukut. Mahtavaa, että kalenterisi on täällä taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että joulukalenterista innostuu muutkin kuin tekijänsä :).

      Ja se saarstolaisleipä on muuten niiiin hyvää!

      Poista
  3. Marin joulukalenteri, hyvä hyvä!
    Perinnettä olisi ollut sääli katkaista.

    VastaaPoista
  4. Ihanaa kun jaksat. Ja nyt lomailet oikein olan takaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lomat on nyt lusittu ja akut ladattu. Pari luukkua vielä puuttuu, joten niitä ideoimaan! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...