tiistai 30. joulukuuta 2014

BEST OF 2014


Vuosi vetelee viimeisiään. On siis perinteisen vuosikatsauksen aika!

Omat suosikkikokkailuni vuodelta 2014:


Tammikuu: Ramenburger. Veikeä hittipurilainen nuudelisämpylöistä.

Helmikuu: Late Lammas -kakku. Oman lapsen syntymäpäivät - mikä ihana tekosyy hyvästellä ainakin kerran vuodessa ne omaa esteettistä silmää hivelevät pavlovat ja muut kakut marjaröykkiöillä ja leipasta vaikkapa lampaan näköinen kakku!

Maaliskuu: Soijabolognesepizza. Soijarouheen ja minun historia on ailahteleva kuin kevätpäivien sää, mutta tämä pizza ylitti omatkin odotukset.

Huhtikuu: Tunapasta vol. 2.0. Kolmen sipulin tonnikalapasta tuli, näki ja voitti köksänkirjasta opitun tomaattimurskaversion 6-0. Ruokalistamme vakiokamaa nykyään.

Toukokuu: Parsarisotto 2.0. Toukokuussa kulman taakse hiipinyt kesä toi mukanaan parsasesongin ja Kiran parsarisoton, joka olikin niin hyvää, että vähän itkeä märräsinkin. Oi vihreä toukokuu, mikset sä jo tuu!

Kesäkuu: Vuohenjuustolla täytetyt grillatut paprikat. Ostin keväällä grillin ja tässä oli tulos. Veikkaanpa, että grilli savuaa täynnä paprikaa myös ensi kesänä.

Heinäkuu: Pippurinen bostonleipä. Leipä, jonka sisään on kieputettu pippurijuustoa, pekonia ja paistettuja sieniä - ou hellou!

Elokuu: Belugalinssejä ja kauden kasviksia nyytissä.  Yritin tehdä mahdollisimman halvan aterian - valmistinkin mahdottoman hyvän annoksen linssejä ja kasviksia!

Syyskuu: Oiottu paneer tikka masala. Sysky, arki, kiire - mahtava tekosyy oikaista ruuanlaitossa!

Lokakuu: Kesäkurpitsa-pekonivuoka. Yritin jossain vaiheessa syksyä vältellä gluteenia ja innostuin sen seurauksena riisilaatikkoruuista. Erityisesti tästä kesäkurpitsa-pekonivuuasta.

Marraskuu: No mitäs hittoa mä tässä kuussa tein? En ainakaan blogannut!

Joulukuu: Punajuurigraavattu uunilohi. Joulukuussa postasin varmaan enemmän kuin muina kuukausina yhteensä (enkä edes liioittele... valitettavasti), joten myös lempparireseptiä oli vaikeampi valita. Päädyin tähän helakan purppuraan punajuuriloheen, koska jatkossa sitä tulee aivan varmasti kokattua muulloinkin kuin jouluna.

Vuosi 2015?


Suuria visioita vai blogin hautajaiset? Makasin marraskuussa keskellä yötä valveilla ja mietin toista tuntia tätä kysymystä. Vuosi 2014 on ollut vähän semmonen erilainen vuosi. Ensimmäinen ruuhkavuosi.  Tiedättehän nää kiireet, kun kotona jaloissa hyörii huomionkipeä taapero, töitä on ja paljon, kello neljältä teillä ruuhkaa ja pää leviämässä kaikista aikatauluista, paikkoihin ehtimisestä ja asioiden muistamisesta? Tuntui, ettei blogille löytynyt enää aikaa ja intoa.

Riittääkö sitä aikaa ja energiaa sitten ensi vuonnakaan? En tiedä, mutta muutoshalu paremmaksi bloggariksi on taas kova. Ja koska vuodenvaihde on lupausten aikaa, olen kirjoittanut itselleni ylös mantran "LUPAAN TEHDÄ KERRAN VIIKOSSA JOTAIN BLOGIIN LIITTYVÄÄ". Ei siis enää oho-hupsis-kuukauden-blogitaukoja, vaan aion raivata viikostani minimissään sen pari tuntia aikaa bloggaamiselle. Aivan samalla tavalla kuin raivaan tilaa muillekin säännöllisille harrastuksille (joita siis on ihan sikana eli ööö... yksi... taaperojumppa).

Tällä lupauksella on tietysti hintansa. Saadakseni useammin jotain postattavaa olen päätänyt, että bloggaan jatkossa nykyistä enemmän myös liharuokia, koska niitä myös syön ja teen. Olen tähän asti vähän ujostellut postata niitä, sillä Pumpkin Jam lokeroitui kuitenkin aikoinaan kasvisruokapainotteiseksi blogiksi. Todennäköisesti ongelma on vain omassa päässäni, mutta tähän asti olen tuntenut pettäväni alkuperäiset lukijat (joita niitäkin on siis ihan sikana jäljellä, eli ainakin kaksi), jos lisään ruokiin pekonia saati lihalientä.

Vuonna 2015 lupaan tehdä vihdoin myös jotain tuolle kaksi vuotta päivittämättä olleelle reseptiarkistolle sekä blogin ulkonäölle ylipäätänsä. Se muutos ei tosin tapahdu vielä ylihuomenna eikä ehkä ensi kuussakaan, mutta vuoden päästä täällä saa luvan näyttää vähän toisenlaiselta ihan jo oman viihtyvyyden takia. Tää oranssi kurpitsameininki on niin blaah! Mitähän sitä keksisi tilalle?

Mutta tämän pidemmittä puheitta ja näiden lupausten vanavedessä toivotan enää...

...kuplivaa ja onnellista uutta vuotta 2015, teille jokaiselle!


8 kommenttia:

  1. Pingale kiittää tästä vuodesta! Erityiskiitos porkkanakvinoalaatikon ohjeesta. Se humpsahti jouluna parempiin suihin hämmästyttävää tahtia, etenkin tälle porkkanalaatikkovihaajalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos myös Pingalelle mukana olemisesta ja kivasta omasta blogista, jota on tullut seurailtua säännöllisesti! Ja kiva että porkkanaloota maistui :)

      Poista
  2. Hyvää uutta vuotta ja lihaa kehiin!
    Mä en koskaan tee uudenvuodenlupauksia, mutta ehkä lupaan saman kuin sä, teen jotain reseptiarkistolle, jossa on noin kaksi vuotta nyt lukenut että tulossa. Eli poistan sen kokonaan. :D

    VastaaPoista
  3. Lihat tiskiin, todentotta! Toimiva ja ajantasalla oleva reseptiarkisto olis kyllä oikeesti hyvä olla olemassa, sillä itsekin kaivelen aina muutamankin ruokablogin arkistoja silloin, kun ideat on vähissä. Vitsit kun keksis siihen jonkun helpon ratkaisun. Nyt mun pitäisi koodata aina jokainen uusi postaus sivulle manuaalisesti, enkä mä semmosta muista/ehdi/jaksa.

    Ja hei, onnellista uutta vuotta Veera!

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Törppö bloggari täällä terve! Sohaisin viestisi vahingossa roskapostikansioon ja, kun yritin palauttaa sitä, hävisi viestin sisältö bittiavaruuteen. "Jee". Onneksi kuitenkin muistan viestisi sisällön.

      Ensinnäkin mukava kuulla, että olet jaksanut seurata blogiani jo pitkään. Kun oma motivaatio oli koko viime vuoden lähellä nollaa eikä postaustahtikaan ollut paras mahdollinen, on hankalaa uskoa, että teitä vanhojakin lukijoita todella vielä löytyy! Kivaa, että ilmoittauduit :)

      Ymmärrän harmituksesi jos ja kun blogiin eksyy välillä myös lihareseptejä. Ymmärrän myös, että pitkällä aikavälillä se vaikuttaa myös lukijakuntaan - ehkä kasvissyöjät lopettavat seuraamisen, ehkä saan vaihdossa enemmän ns. sekasyöjälukijoita (raivostuttavaa lokerointia, tiedän). Liikehdintää kävijätilastoissa tapahtuu jatkuvasti pienemmistäkin syistä ja se pitää bloggaajankin vain hyväksyä.
      Uskon ja toivon kuitenkin, että blogissani riittää jatkossa luettavaa myös teille, jotka ette lihaa syö. Siihen oikeastaan pyrinkin. Liharuuat eivät edelleenkään juurikaan inspiroi mua, joten todennäköisesti niitä ei tule ihan älyttömyyksiin olemaan... MUTTA haluan kuitenkin mahdollisuuden jakaa hyvällä omallatunnolla hyvän liharuokareseptin, jos sellainen lautaselleni osuu. Jos tiedät, mitä tarkoitan.

      Hyvää uutta vuotta sinullekin!
      Ja sori vielä kommenttisi häviäminen!

      Poista
  5. Anonyymi7/1/15 12:11

    Minäkin olen lukenut blogiasi monta vuotta, mutta lapsettomana kasvissyöjänä en enää saa täältä oikein mitään. Minua on aina kiinnostanut, mikä saa kasvissyöjän luopumaan kasvissyönnistä. Minusta se on täysin käsittämätön asia ja olisi kiinnostava kuulla asiasta lisää. Haluaisin ymmärtää sen kuvion. Mutta totta puhuen olen jo poistanut blogisi kirjanmerkeistä. Hyvää jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, se on ihan ok, ettet saa täältä enää mitään. Ihmiset, kiinnostuksenkohteet ja elämäntilanteet muuttuvat. Itsekin olen joutunut lopettamaan monien pitkään seuraamieni blogien lukemisen, kun yht'äkkiä päällimmäinen ajatus kaikista postauksista on ollut "WTF?". Semmosta se on tää blogimaailma.

      Hyvää jatkoa sinullekin!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...