tiistai 2. joulukuuta 2014

LUUKKU 2: TILKKUTÄKKILEIPÄ

Olen surkea käsitöissä, mutta tämän tilkkutäkin jopa minä osaan valmistaa! Tilkkutäkkimäisesti koristeltu tuore focaccia on nerokas ehdokas pikkujoulujen tarjoiluihin ja miksi ei muihinkin tilaisuuksiin ja illanistujaisiin. Parempiin suihin tämä hupenee varmasti jo  perus arjessakin salaatin tai keiton seuralaisena.

TILKKUTÄKKILEIPÄ


4 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
7,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä

Leivän pinnalle:
Esim. tuoretta timjamia, viipaloitua punasipulia, kalamataoliiveja, viipaloituja kirsikkatomaatteja, fetaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, rosmariinia, sormisuolaa

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva, suola ja sokeri.

2. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja oliiviöljy. Alusta taikinaan loput vehnä-jauhot. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella 10–15 minuuttia. Taikina saa jäädä melko löysäksi, ”käsiin tarttuvaksi”.

3. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.

4. Voitele 20 x 30 sentin kokoinen reunallinen uunivuoka oliiviöljyllä. Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Sivele leipä oliiviöljyllä. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.

5. Asettele ja painele täytteet leivän pinnalle stilkkutäkkimäisesti siten, että jokainen täyte vie leivästä pienen ruudun. Ripottele lopuksi pinnalle hieman sormisuolaa.

6. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea.

Tämä nerokas idea on pöllitty Muista syödä välillä -blogista.


Ennen ja jälkeen uunin.


10 kommenttia:

  1. Ihana tilkkutäkkileipä! :) mahtava idea ja niin kaunis katsella. Focaccia on kyllä koukuttavan herkullista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! Focaccia on niiin ihanaa! :)

      Poista
  2. Kaunis ja kekseliäs idea :)

    VastaaPoista
  3. Tää on kyllä niin nätti! :)

    VastaaPoista
  4. Kerrassaan söpo! Ja varmasti hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hullun hyvää! Mutta koska focaccia olisikaan pahaa ;)

      Poista
  5. Oi, sinäkin kokeilit tätä, onpas mukava. :) Tulipas leivästäsi kyllä nätti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan idean jakamisesta! Sinun versiosi se vasta nätti onkin :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...