maanantai 22. joulukuuta 2014

LUUKKU 22: PAISTETTUA KAALIA JA MAUSTEVOITA

Maukkaassa maustevoissa pyöritelty paistettu kaali on rento lisuke myös joulupöytään. Maustevoi kannattaa väsätä aina itse niin saat maut juuri mieleiseksesi. Alla on yhden sortin maustevoiohje, mutta yhtä hyvin voit käyttää voihin myös muita yrttejä, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja tai sitruunaa.


PAISTETTUA KAALIA JA MAUSTEVOITA (NELJÄLLE)


Maustevoi:
250g kylmää voita
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
Muutama oksa tuoretta rosmariinia
7 anjovisfilettä öljyssä

Kuori ja paloittele valkosipulit muutamaan osaan. Puolita chili ja poista siemenet. Nypi rosmariininlehdet oksista. Kuivaa anjovisfileet. Aja kaikki ainekset tasaiseksi massaksi joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.  Kippaa maustevoi leivinpaperin päälle ja muotoile ja pyörittele se paperin sisään pötköksi. Sulje pötkö elmukelmulla napakaksi paketiksi ja laita jääkaappiin tai pakastimeen viilentymään.

Kaali:
4 ISOA kourallista kaalinlehtiä, paria eri lajiketta
3 rkl balsamiviinietikkaa
Maustevoita

Ryöppää kaalinlehdet  kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 2-3 min. Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä kaalinlehdet kylmän juoksevan veden alla. Kuivaa kaalit lopuksi.

Sulata reilu pala maustevoita korkealaitaisessa isossa paistinpannussa, korkeassa lämpötilassa. Lisää joukkoon myös balsamiviinietikka ja lopuksi kaalinlehdet. Paista kaalinlehtiä koko ajan sekoittaen muutama minuutti kunnes ne ovat kuumia. Siirrä sen jälkeen tarjoiluvadille. Lorauta vielä pannulle jäänyt sula maustevoi kaalien päälle.

Ohje: Jamie Oliver.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...