tiistai 16. kesäkuuta 2015

KIMCHISLAW

Juhannukseksi on luvattu sadetta ja hyytäviä yhdeksän asteen lämpötiloja. Voi yrjö! Ei kai auta muu kuin kaivaa villavarustus esiin ja yrittää selvitä hengissä mökkiperinteistä, mielellään ilman hypotermiaa.

Pientä lämpöä keskikesän juhlaan antaa edes tämä hullun hyvä kimchislaw, johon olen täysin koukussa ja jota syön aika varmasti saaveittain myös juhannuksena. Ehkä paras varhaiskaalisalaatti IKINÄ! Kokeilkaa vaikka! Parhaimmillaan tämä srirachalla tulistettu kimchislaw on levättyään kylmässä yön yli ja luontevinta sitä on heittää vaikka nyhtöpossun tai aasialaisittain marinoitujen grillivartaiden kylkeen. Mmmmm ♥.

 

KIMCHISLAW


Noin 400 g varhaiskaalia
2 porkkanaa
2 kevätsipulin vartta
3 cm inkivääriä
1 valkosipulikynsi
3 rkl srirachakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa 
1 rkl ruokosokeria
Puntti tuoretta korianteria


    1.  Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkanat ja höylää kuorimaveitsellä loputkin porkkanoista pitkiksi ohuiksi siivuiksi. Leikkaa kevätsipulinvarret renkaiksi. Hienonna tuore korianteri. Kippaa kaikki samaan isoon kulhoon.

    2. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynsi. Yhdistä raasteet srirachakastikkeen, riisiviinietikan ja ruokosokerin kanssa.

    3. Yhdistä kastike muihin aineksiin ja sekoita kunnolla. Anna kimchislawn makustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.


    6 kommenttia:

    1. Kiitos reseptistä, teen tätä meille juhannukseksi nyhtöpossupitaleipien lisukkeeksi :) ihanaa juhannusta!

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Äh, nämä kommentit ovat jääneet taas noteeraamatta :(. Sori!

        Toivottavasti kimchislaw maistui! :) Meille tästä taisi tulla ihan vakkari kesäherkku!

        Poista
    2. Kimchi on yks mun ehdottomia suosikkeja japanilaisesta keittiöstä. Kiitos ohjeesta, joka varmasti pääsee meillä tänä kesänä kokeiluun!

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Anonyymi3/7/15 16:35

        Kimchi on korealainen lisuke ^^ Korealaiset käyttää sitä -kaikkeen-

        Poista
      2. Anonyymi3/7/15 17:06

        Korjaan; Korealainen perinneruoka :)

        Poista
      3. Pahoittelut tähänkin, että kommentteihinne vastaaminen oli ihan unohtunut!

        Toivottavasti Sofia maistui, jos olet salaattia jo kokeillut :)

        Ja kimchi taitaa tosiaan olla lähtöisin Koreasta, vaikkakin siihen törmää usein myös japanilaisessa keittiössä. Etenkin nyt, kun fermantointi on muutenkin kaikkialla muodissa. Lempisushiravintolanikin (Sushibar+wine) listalta löytyy nykyään kimchiä :)

        Poista

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...