Tosin sen haluan polleana vielä julistaa, että tein tätä annosta varten ensimmäistä kertaa ikinä ihan itse majoneesia! Eikä ollut edes vaikeaa! Vapise Felixin kruunumajoneesi!
CEASARSALAATTI (neljälle)
noin 2 l suikaloitua romainesalaattia ja jäävuorisalaattia
parmesaanilastuja
leipäkrutonkeja
Kastike:
2 kananmunan keltuaista
2 tl sitruunamehua
2 dl oliiviöljyä
4 anjovis- tai sardellifileetä
2 valkosipulinkynttä
4-6 rkl raastettua parmesaania
1 tl dijoninsinappia
1 tl worcestershirekastiketta
hiukan mustapippuria
(tilkka maitoa tai ruokakermaa)
1.Valmista kastike tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella korkeassa kulhossa. Mittaa astiaan keltuaiset ja sitruunamehu ja sekoita.
2.Lisää öljyä ensin tipoittain ja sitten ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
3.Lisää murskattu valkosipuli, murskatut anjovikset ja parmesaaniraaste sekä mausteet.
4.Suikaloi salaatti ja pane se isoon kulhoon. Sekoita kastike joukkoon. Kastike saa olla aika sakeaa, mutta voit halutessasi löysentää sitä maidolla tai ruokakermalla. Siirrä salaatti tarjoiluastiaan ja sirottele pinnalle leipäkrutonkeja ja parmesaanilastuja. Voit rikastaa salaattia lisäämällä joukkoon katkarapuja tai paistettuja lohisuikaleita.
Ohje: hs.fi
Jaamme salaattisuosikin. Se on parhaimmillaan taivaallista, huonosta salaatista tehtynä ihan myrkkyä.
VastaaPoistaJa majoneesi, hienoa, että huomasit, ettei se nyt niin vaikeaa ole.
Hyi yök, heti tuli huonosta mieleen ne Pirkan valmiit ceasar-salaattimixit. En ole niitä ikinä ostanut, kun jotenkin kellertävä ja nahistunut romainesalaatti ei houkuta (ja ne mukana tulevat, puoli vuotta sitten paahdetut leipäkrutongit)!
PoistaOn muuten myös allekirjoittaneen suosikki! Täytynee kokeilla kastiketta, kiitti! :)
VastaaPoistaKastike on tosiaan ihan överi-helppo, kun käyttää sauvasekoitinta vatkaamiseen. Eli suosittelen!
PoistaCaesar-salaatti on kyllä ihanaa! Kastike vaan on niin "heavy" mutta sehän onkin koko salaatin juju.Ihana kuva!
VastaaPoistaJoo, kastike on tosiaan niin heavy, että sen liika lotraaminenkin voi pilata salaatin. Nimimerkillä "kokemusta valitettavasti on"! Tällä ohjeella sitä pitäisi kuitenkin syntyä juuri passeli määrä.
PoistaJa kiitti!
Joo, minäkin oon kirjotellu caesar-rakkaudesta: http://hosuli.blogspot.com/2011/06/caesar-vaaryys.html - se on niin herkkua. Ja majoneesin tekemistäkin oon suunnitellut ties kuinka kauan. Toimiiko oliiviöljy hyvin majoneesissa? Monissa ohjeissa suositellaan jotain miedomman makuista öljyä, mutten sitten tiedä mikä olisi paras. En taida haluta tehdä sitä rypsiöljystäkään. HMM!
VastaaPoistaTäytyykin käydä lukemassa, en muitanut yhtään tuota postausta.
PoistaKäytin oliiviöljyä, kun ei ollut muutakaan, mutta monet ohjeet taitavat suositella rypsiöljyä. Tosin jos tykkää oliiviöljyn mausta enemmän kuin rypsiöljyn, niin eikö se silloin juuri kannata tehdä oliiviöljyyn ;)
Joo, niin luulisi! Eli oliiviöljyn maku ei tullut liikaa läpi?
PoistaNiin on, niin on!
VastaaPoistaÄläpä :)
Poista