tiistai 1. joulukuuta 2015

1. TAATELIKOOKOSPALLOT

Jännittävää joulukuun ensimmäistä päivää!

Tämä blogi on herännyt jälleen eloon joulukalenterin merkeissä. Aion hemmotella teitä kivoilla resepteillä ja jouluisilla postauksilla joka aamu aina jouluaattoon asti. Näinä ensimmäisinä päivinä keskityn pieniin glögin kanssa nautittaviin herkkuihin ja myöhemmin luvassa on mm. ruokalahjoja ja uusia ideoita aattoillan joulupöytään. Jännää! Jos et millään jaksa odottaa tulevia luukkuja, kurkkaappa arkistosta, mitä viimevuotisista kalentereista on löytynyt! Neljän joulukalenterin jäljiltä sieltä löytyy jo vaikka ja mitä.


Lapsuudessani 90-luvulla joulun odotukseni alkoi joka vuosi sillä, että sulatin kattilassa 100g kookosrasvaa. Kimpale valkoista kivikovaa massaa suli kattilassa nestemäiseksi, minkä jälkeen joukkoon nakattiin niin kaakaojauheet, sokerit, kaurahiutaleet kuin kahvikin. Massasta muovailtiin palloja, jotka pyöriteltiin vielä kookoshiutaleissa. Ah, ne ihanan ysärit kookospallot! Muistatteko te ne?

Kookospallot aloittivat myös tänä vuonna joulun odotukseni, mutta tälle vuosituhannelle ja -kymmenelle päivitetyllä reseptillä. Näissä ensimmäisen luukun takaa löytyvissä kookospalloissa ei nimittäin ole yhtään lisättyä valkaistua sokeria, vaan palleroiden makeus on peräisin kuivatuista taateleista. Myös kova kookosrasva on vaihtunut ujosti terveellisempään neitsytkookosöljyyn, eikä mikään estäisi vaihtamasta kaakaojauhettakin hipimpään raakakaakaojauheeseen, jos sellaista kaapista löytyy. Kannattaa kokeilla! :)


TAATELIKOOKOSPALLOT (n. 15 kpl)


200g kuivattuja pehmeitä kivettömiä taateleita hienonnettuna
4 rkl neitsytkookosöljyä
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl vahvaa kahvia 


Viimeistelyyn:
1,5 dl kookoshiuitaleita

 
Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyöritä massasta pieniä palloja ja pyöräytä ne lopuksi kookoshiutaleissa. Säilytä pallot jääkaapissa.

Ohje: Teresa Välimäki, Johanna Lindholm – Hyvää Joulua

 Pssst. Lisää jouluisia reseptejä löydät täältä.

10 kommenttia:

  1. Vähänkö herkkuja, ihana kuva!

    VastaaPoista
  2. Oijoi! Näitä glögin tai persimonshrubin (vink vink, kurkkaa Kokkitpottilaan) kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis ihan saletisti toimisi persimonshrubin kanssa! :) Ihana joulukalenteri sullakin!

      Poista
  3. Ihana idea ja huikea panostus tämän joulukalenterin takana! Toivottavasti on OK, että linkkailin tänne omassa blogissani. :)

    VastaaPoista
  4. Nam! Kiva pikkuherkku vaikka pikkujouluihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Harmi, että palloja täytyy säilyttää kylmässä, sillä muuten nämä olisivat myös kivoja ruokalahjoja :)

      Poista
  5. Ihanaa, että teit taas joulukalenterin, ihanhan tässä tulee joulumielelle.
    Pitää ehdottomasti kokeilla näitä, omaan ysärijoulujen klassikkooni tuli juurikin sitä kookosrasvaa, mutta kaurahiutaleiden sijaan riisimuroja :)
    Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, ihanaa että pidät!

      Hei riisimurokookospalloista en ole kuullutkaan! Kuulostaa eksoottiselta, mutta houkuttelevilta :). Riisimurosuklaat olivat muuten toinen ysäriherkku, jota tein aina kookospallojen lisäksi.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...