maanantai 20. joulukuuta 2010

Lanttulaatikko


Neljättä adventtia vietettiin Vuosaaressa riisipuuroa syöden (rakastan), lattioita jynssäten (vihaan syvästi) ja lanttulaatikkoa paistaen. Jouduin kelaamaan aika monta joulua taaksepäin päästäkseni varmuuteen siitä, että tämä oli tosissaan eka kerta, kun valmistin lanttulaatikon ihan itse ja yksin. Voi räkä. Voiko tässä kutsua itseään foodieksi enää lainkaan?



1 kg lanttua
2 dl kuohukermaa
2 luomumunaa
½ dl ruokosokerisiirappia
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
¼ tl jauhettua neilikkaa¨
1 dl korppujauhoja
voita

Kuori ja kuutioi lantut. Keitä ne pehmeiksi vähässä vedessä.

Kaada vesi pois ja soseuta lanttupalat. Lisää lanttusoseeseen kerma, luomumunat, siirappi, mausteet ja kolmasosa korppujauheesta. Kumoa seos voideltuihin uunivuokiin ja kuvioi laatikoiden pinnat ruokalusikan kärjellä aaltomaisesti. Ripottele päälle loput korppujauheet sekä voinokareet. Paista 200 asteessa noin tunnin ajan.

Ohje: Maku

4 kommenttia:

  1. Moikka Mari!
    Joululaatikot on namnamnam! Löysin herkulliselta vaikuttavan bataattilaatikon ohjeen vanhan blogisi puolelta ja sitä on testattava muiden laatikoiden rinnalla aattona.
    Sulla on muuten kiva blogi, niin tämä uusi kuin vanhakin. Onnellista joulunaikaa! <3

    Terveisin Mari Turusta (se toinen tuitui..)

    VastaaPoista
  2. Mari: Se on kyllä hyvvää! Tein sitä viime vuonna joulupöytään, mutta tänä vuonna taidan passata, sillä jouluateria syödään poikaystävän sukulaisilla enkä tiedä, mitä laatikoita siellä jo on. Tai ehkä voisin valmistaa sitä joulupäiväksi... :)

    Onnellista joulunaikaa sinne Turkuunkin!

    VastaaPoista
  3. Hö, Blogilista ei jostain syystä ainakaan mulla enää lihavoi päivitettyä Pumpkin Jamia, ja taas oli jäänyt kolme postausta huomaamatta :/ Onneksi osasin tulla oma-aloitteisesti katsomaan. :D

    Nostan hattua lanttuloorasta - ja tunnustan, että me taidetaan äipän kanssa tänäkin jouluna hakea se ja porkkanalaatikko eineshyllystä... Jotain bataatti- ja punajuuriräpellyksiä sentään kaavailtiin omaan tuotantoon. Jännä nähdä.

    VastaaPoista
  4. Niin tää uusi blogi ei jotenkin aina päivity Blogilistaan :(. En oikein tiedä mitä tehdä.

    Lanttulaatikko on oikeesti tosi vaivaton tehdä, mikäli käyttää sitä valmista lanttusosetta: sotkee vaan ainekset keskenään ja heittää uuniin. Sen sijaan muissa laatikoissa on vähän hommaa. En tiedä, opinko ikinä imellyttämään perunalaatikkoa :(

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...