lauantai 18. joulukuuta 2010

Linssipyörykät


Vaikka elänkin altavastaajana perheessä, jossa sekä isäntä että kaksi pulskahkoa karvalasta syövät nauttien lihaa, ei kasvisruokien laitto ole jäänyt vain minun harteilleni. Onneksi , sillä eilenkin keittiössä odotti seuraavat poikaystävän pyörittelemät linssipyörykät. Aah! Miksi toisen tekemä ruoka maistuu aina paremmalta kuin oma?



2 dl punaisia linssejä
vettä
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 pieni kesäkurpitsa tai ½ isosta
2 rkl voita
1 dl perunahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
1 tl rouhittua roseepippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl tandoori masala –mausteseosta
1 tl hienoa merisuolaa
2 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyreetä

1. Huuhtele ja keitä linssejä 15 minuuttia. Valuta siivilässä.
2. Kuori ja silppua sipulit. Puhdista ja raasta porkkana sekä kesäkurpitsa.
3.Kuumenna voi kasarissa ja kuullota sipuli-porkkana-kesäkurpitsasilppu. Soseuta ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
4. Paahda kuumassa kuivassa pannussa auringonkukansiemenet ja rouhi ne sitten veitsellä pienemmiksi.
5. Säädä uuni 200 asteeseen.
6. Sekoita keskenään kaikki ainekset. Jos seos vaikuttaa liian kuivalta, lisää hieman öljyä tai vettä. Tarkista myös suola ja lisää tarvittaessa.
7. Muotoile kostein käsin papumassasta pyöryköitä tai pihvejä leivinpaperille uuninpellille. Paista uunissa 15 minuuttia.
8. Nauti esim. salaattipedillä tai kastikkeen kera.

Ohje: Marianne Kiskola – Papu, porkkana ja hillopulla.

3 kommenttia:

  1. Anteeks mut mitä on perunahiutaleet? Onko ne jotain kuiva tai pakastetavaraa? Voiko siihen käyttää oikeetaki perunaa?

    VastaaPoista
  2. T oli löytänyt jotain "aidot mielihyvä perunahiutaleet" -merkkistä kamaa kuiva-ainehyllystä. Niiden tarkoitus on kai sitoa pyörykkätaikinaa joten luulis, että yksi keitetty ja muussattu jauhoinen perunakin ajaa saman asian.

    VastaaPoista
  3. Hei! Tässä sama ohje herkullisen dipin kera: http://pastanjauhantaa.blogspot.fi/2009/11/lempiruoka.html

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...