torstai 23. joulukuuta 2010

Pinaatti-pähkinätahnalla täytetyt savulohipasteijat


Voitaikinarakastajan suu napsaa tähän vuodenaikaan erityisen paljon. Tänä jouluna vielä entistäkin enemmän.  Onko kohtalotovereita?

PINAATTIPÄHKINÄTAHNA ( 2 dl)

2 l tuoreita pinaatinlehtiä
½ dl pähkinöitä (esim. cashew- tai kuorittuja maapähkinöitä)
3 rkl seesaminsiemeniä
1 dl raastettua Gruyére-juustoa
2 valkosipulinkynttä
½ punainen chili
4 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 dl rypsiöljyä

1. Puhdista pinaatinlehdet. Ryöppää niitä kiehuvassa vedessä 1-2 minuuttia. Kaada lehdet siivilään ja purista ylimääräinen vesi pois. 
2. Paahda pähkinöitä ja seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa, kunnes pähkinät ja siemenet ovat saaneet väriä.
3. Raasta juusto. Kuori valkosipulinkynnet.
4. Mittaa kaikki ainekset rypsiöljyä lukuun ottamatta tehosekoittimen kulhoon ja hienonna. Lisää koneen käydessä öljyä ohuena nauhana, kunnes seos on tahnamaista.
5. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sitruunalla.
Huom. Tahna säilyy jääkaapissa viikon, mutta sen voi myös pakastaa. Käytä pasteijoiden täytteenä, voileivillä tai salaatissa

PINAATTIPÄHKINÄTAHNALLA TÄYTETYT SAVULOHIPASTEIJAT

5 kpl (500 g) voitaikinalevyjä
1 dl pinaattiseesaminsiementahnaa
150 g kylmäsavulohifileetä
2 dl juustoraastetta, esim. kermajuustoa tai mozzarellaa
1 luomukananmuna ja ripaus suolaa
seesaminsiemeniä

1. Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan jääkaapissa tai pikaisemmin huoneenlämmössä. Leikkaa levyt 2 osaan. Kaulitse palat jokaisesta reunasta noin 1 cm isommaksi.
2. Riko kananmuna kulhoon ja sekoita pieni ripaus suolaa joukkoon. Suola vähentää kananmunan venyvyyttä ja helpottaa näin voitelua.
3. Voitele voitaikinan reunat kananmunalla.
4. Hienonna kylmäsavulohi. Sekoita täytteen ainekset keskenään kulhossa.
5. Nostele 2-3 rkl täytettä kunkin neliön keskelle. Taita taikinaneliöiden vastakkaiset kulmat yhteen ja painele saumat tiukasti kiinni.
6. Nosta kolmiot leivinpaperin päälle uuninpellille. Voitele lopulla kananmunalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
7. Paista pasteijoita 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes pasteijat ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä pasteijoita hetki ennen tarjoilua.

Ohje: Suvi Rüster, Glorian Ruoka &Viini 5/2010

5 kommenttia:

  1. on! nää ( http://sillasipuli.blogspot.com/2010/11/varia-ja-makua-glogi-iltaan.html ) Jasulta bongatut palat on ollut ihan ässiä, eikä sunkaan vinkkaama resepti huonolta vaikuta...:P

    VastaaPoista
  2. Täältä löytyy kohtalotoveri! Näyttää ihanilta!

    VastaaPoista
  3. Merituuli: oon tiedätkös kuolannut noita marraskuusta asti. Pakko testata!

    Saana: ne myös maistuu aika ihanilta. Leivoin niitä sekä toissapäivänä että vielä eilen, kun iski himo :D

    VastaaPoista
  4. Nam! Joulupäivän aamupalalle/brunssille tekaisin näitä, liian hyviä! Söin neljä. Juomaksi sopi hyvin samppanja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai vitsit, niinhän nää onkin! :) Miten olin itse lähes unohtanut nämä?

      Ah, samppanjaa!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...