sunnuntai 14. elokuuta 2011

Keittiössä pohdittua

Miksi lasagnea kootessa käy aina niin, että tomaattikastiketta on liikaa ja valkokastiketta liian vähän - tai toisinpäin?

Miksi
keittokirjoihin jätetään täysin virheellisiä reseptejä? Eikö niitä koeponnisteta tai muuten tarkisteta?

Miksi Suomen suurimmatkaan kaupat eivät myy härkäpapuja missään muodossa?

Miksi kaikki luomu- ja lähiruokakaupat ovat keskittyneet kolmosen ratikkakiskojen eteläpuolella? Pitävätkö eiralaiset ja töölöläiset oikeasti ne kaikki kymmenen putiikkia kannattavampina kuin me itähelsinkiläiset?

Miksi Suomessa ei ole somalialaista ravintolaa?

Miksi
Hesen kasvishampurilaisiin työnnetään aina se tomaatin kantapala? AINA.

Miksi suosikkipunkkuni poistetaan Alkon valikoimasta?

Miksi kaikki kotipuutarhuripyristelyni päätyvät aina näin:


18 kommenttia:

 1. Meidän Cittarissa (tku) oli viime viikolla lähtituottajan härkäpapaupalkoja myynnissä irtotavarana. Olin tosi yllättyny mutta vielä ei lähteny matkaan mukaan, koska äityli on mulle niitä kasvatellu ja pitäis sieltä käydä ensin korjaamassa satoa.

  Nyt kun kerran kommentoin niin voinen sanoa että blogisi on mukavaa luettavaa ja toiminut useammankin kerran inspiraationa ostoslistaa ruokakauppaan tehdessä.

  Tinka

  VastaaPoista
 2. Kuva näyttää kovin tutulta :D

  Punnitse & Säästässä on käsittääkseni ympäri vuoden kuivattuja härkäpapuja, mutta itse en kyllä ainakaan tykännyt niistä. Ja haluaisin kans joskus edes nähdä niitä tuoreita!

  VastaaPoista
 3. Voi ei tuo viimeinen kuva :,D Tsemppiä, ei se ura heti urkene!

  Noin muuten komppaan sua monessa kohtaa. Onneksi lemppariviiniä sentään ei oo poistettu valikoimasta.

  Ja mitä tulee somalialaiseen raflaan - mielenkiintoinen konsepti! Mun lemppareihin kuuluvat ehdottomasti libanolilaiset(miten tää kirjoitetaan?!!) raflat eikä niitäkään kovin usein näy :/

  VastaaPoista
 4. Härkäpavut - NIIMPÄ!!
  Kotipuutarha - NIIMPÄ!
  Somalialainen ravintola - NIIMPÄ! (tästä on ollut pohdintaa useassa lehdessäkin..)

  Miksei kaikkea saa mitä haluu ja miksei kaikki mee niinkun leffoissa ;) Tyhmä maailma, kikakika!

  VastaaPoista
 5. 13 vuotta Hesen kasvishamppareita syöneenä - se tomaatti on AINA kantapala! Jumankauta! Onko se siellä reseptikortissa, että kasvishamppariin tulee kanta, hä! Voisko joku Hesessä työskennellyt paljastaa?

  Mun basilikalle ja persiljalle kävi ihan samoin. :(

  VastaaPoista
 6. Hehe, esitit juuri oikeat kysymykset. Miksi? Voi noiden kasvien kanssa, ehkä niitä pitää kastella enemmän? Älä lannistu kuitenkaan.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommenteista!

  Tinka: No mutta tuohan kuulostaa luksukselta. Ei meidän Cittarissa vaan! Ja piristävää kuulla, että jotakuta nämä hölötykset ja ruuat todella inspiroi :)

  Tiia: Täytyy siis käydä Punnitse&Säästässä joku päivä. Me yritettiin kasvattaa tänä kesänä härkäpapumme itse, mutta papuja tuli ehkä ½ desiä. Se sato ei hirveän pitkälle riitä :D

  ruusunen: Itäkeskuksessa toimii etiopialainen rafla ja siitä se ihmetys somalialaisen puuttumisesta sitten lähtikin. Luulisi sellaiseen löytyvän kuitenkin tekijöitä? Libanonilaista en muuten olekaan maistanut!

  johanna: NIIMPÄ!

  Lartsa: Mä jään myöskin odottelemaan, josko joku Hesen kasvishampurilaisten kasaaja vastaisi tähän postaukseen ;)

  sannane: niitä nimenomaan PITÄISI kastella useammin ja enemmän. Ei vaan muista, pysty, kerkee. Ovat aina pystyyn kuolleita siinä vaiheessa, kun kiikutan kastelukannua parvekkelle.

  VastaaPoista
 8. Joo! Härkäpapurouhe. Mistä sitä saa?! Sillä vois kuulemma korvata soijarouheen kätevästi ja terveellisesti.

  VastaaPoista
 9. Niin ja yrtit: ne tuntuvat usein pelastuvan vielä erittäin nuupahtaneinakin, kunhan kastelee reilusti. Ei siis kannata luovuttaa. Omiani käy sääliksi, kun ne ovat niin usein roikkuneet ruukun reunalla ennen veden saamista ja sitten nousseet aina ylös.

  VastaaPoista
 10. Hosuli: niinpä, härkäpavulla voisi korvata kätsästi paheksutun soijan pienemmällä hiilijalanjäljellä.

  Noihin yrtteihin ei ikävä kyllä kastelut enää tehoa. Ovat meinaan tällä hetkellä entistäkin lakastuneempia :D. Totta silti puhut tuosta vesielvytyksestä. Varsinkin basilika virkoaa aika nopeasti kastelun jälkeen.

  VastaaPoista
 11. Hei,
  Tuoreena härkäpapujen palstaviljelijänä pakko kommentoida: todennäköisesti härkäpapuja ei myydä missään siksi, että niissä on niin saakelisti hommaa: ensin riivit palot irti varsista ja sitten pavut irti paloista. Mulla meni neljän metrin papusadon ym. käsittelyyn neljä tuntia. En usko (tai halua uskoa, enää), että tähän on keksitty mitään mullistavaa koneistusta joka hoitaisi saman homman vartissa. Lisäksi useammassa lähteessä sanotaan, että keittämisen jälkeen pavut pitäisi vielä kuoria. Voit arvata, tuliko tätä vaihetta enää tehtyä...

  VastaaPoista
 12. Hei voisko noissa Hesen tomaattipaloissa olla joku sellanen kiero juju, että ne laittaa 'kauniit ja herkulliset' palat salaatteihin, joissa ne näkyy ja sitten piilottaa kaiken paskan sen pullamössön sisään ja toivoo, ettei ihmiset huomais? Näitä elämän pieniä pohdintoja.. ;)

  VastaaPoista
 13. Mun mielestä mä oon noita härkäpapuja nähny joskus tossa Hertan (Herttoniemen K) hevi osastolla.
  Ja ootko koskaan käyttäny mitään ravinteita noihin sun viljelmiin? Pienissä ruukuissa kuitenkin kasvavat ni kyllä kai sieltä puhti loppuu ennen pitkää.

  VastaaPoista
 14. Anonyymi: ai kaameeta, en edes tiennyt niissä olevan tuollainen työ! Meidän viljelmä tuotti tosiaan sen kourallisen papuja, eikä niiden käsittely vienyt kovinkaan paljon aikaa. Mistään kuorimisesta en edes tiennyt.

  johanna: katkerana jaksan vieläpä uskoa, että ne kantapalat säästetään juuri kasvishampurilaisten väliin, ei lihahampurilaisten. Onneksi nykyään syön sitä huttua vain aniharvoin, mutta niinäkin ainoina kertoina välistä löytyy AINA se kantapala.

  krista: oon käyttänyt lisäravinteita silloin kun muistan. Timjami, minttu ja salvia muuten elelevät vielä oikein mainioisti. Persilja ja basilika heikompina vaan kituvat :D

  VastaaPoista
 15. Ja MIKSI Viivoanista on aina tofu loppu, kun saan raahauduttua lähiöstä sinne asti?

  Onko niillä joku salainen toimituspäivä, millon sitä tulee?
  Mistä muualta sais halpaa tofua?

  VastaaPoista
 16. Eiks halpaa tofua myydä muissakin Hämeentien alun etnisissä kaupoissa? Kolmannen linjan alussa oli ainakin joku kauppa, joka myi aikoinaan 5 senttiä ViiVoania halvemmalla.

  VastaaPoista
 17. Laita yrtit kasvamaan isompaan astiaan, ja niin, että ensin kerros multaa, sinne väliin kerros kanankakkaa, sitten taas kukkamultaa (musta multa on liian vahvaa) ja sitten istutat yrtit. Kaikki yrtit ei myöskään tykkää paahteesta, esim. rucola ei näytä kestävän parvekeoloja ollenkaan, toiset taas viihtyy ja kestää melkein missä vaan. Yrttien multa saa kuivahtaa välillä, ettei juuristo homehdu/mätäne, ja sillä välin voi itse yrttiä suihkutella suihkepullosta viileällä vedellä vaikka keskellä kuuminta päivääkin. Kastelut sitten vasta illalla, ettei astia ja multa kuumene ja juuret läkähdy sinne.

  Anna

  VastaaPoista
 18. Psst:
  http://www.mtk.fi/herkkujen_suomi/naytteilleasettajat/fi_FI/naytteilleasettajat/
  TUOREITA HÄRKÄPAPUJA MYYNNISSÄ!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...