Kirjoittelin reseptiin myös pohjan ohjeen, vaikka omani tulikin puolieineksenä kaupan pakastealtaasta.
POHJA
2 dl vehnäjauhoja 1 dl neljänviljanhiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
75 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
3 rkl vettä
TÄYTE
n. 7dl kantarelleja
1 purjo
1 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
100 g sinihomejuustoa (rasvaa vähintään 30%)
2 luomumunaa
2 dl kuohukermaa
1 1/2 tl kuivattua timjamia (tai 1 1/2 rkl tuoretta)
1 tl mustapippuria
1. Nypi jauhot, hiutaleet, leivinjauhe, suola ja pehmeä rasva kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina sileäksi palloksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään 30 minuutiksi. Kauli taikina ja vuoraa sillä voideltu piirasvuoka (12 x 35 cm). Pistele pohja ja esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.
2. Puhdista kantarellit ja paloittele ne. Jos käytät pakastesieniä, sulata ne ja puristele kuiviksi. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo.
3. Kumoa sienet paistinpannulle ja kuumenna, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää öljy ja purjosilppu pannulle. Paista sekoitellen muutama minuutti. Mausta suolalla ja siirrä sivuun.
4. Sekoita kulhossa munien rakenne rikki. Lisää ruokakerma ja mausteet.
5. Levitä sieniseos piirakkapohjalle. Murustele päälle homejuusto ja kaada joukkoon muna-kermaseos. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt, ja pinta on saanut kauniin värin.
Ohje: Maku.fi
AAAAH. Tää menee testaukseen, rakastan sieniä ja etenkin kanttarellei!
VastaaPoista..viime viikonloppuna vaan ei löydetty yhden ainootakaan :D
Mutta hei, mulla on sulle blogissa tunnustus. :*
En mäkään ole löytänyt kantarelleja vielä muualta kuin toreilta. Tarttis varmaan ottaa silmä käteen ja katsoa....
VastaaPoistaJa kiitos kaunokainen :)
Oi nam!
VastaaPoista