Miksi kuivaminen kannattaa? No siksi, että sittenpähän ei tarvitse itkeä koko talvea, kun kuivatut sienet maksavat hunajaa ja seuraaviin kantarelleihin on aikaa vielä se puoli vuotta.
keskiviikko 17. elokuuta 2011
Kultsi, kutistin kakarat
Miksi kuivaminen kannattaa? No siksi, että sittenpähän ei tarvitse itkeä koko talvea, kun kuivatut sienet maksavat hunajaa ja seuraaviin kantarelleihin on aikaa vielä se puoli vuotta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mulla on kuivumassa korillinen mustia torvisieniä lämmönjakohuoneessa =o)
VastaaPoistaJust laitoin kuivattuja kanttarelleja lasipurkkiin. Mä kuivasin pikkaraiset jääkaapin päällä, ritilälle asetetuttujen talouspaperien päällä. Kuivuivat useita päiviä, mutta tulipahan tuollekin tilalle käyttöä.
VastaaPoistaHanna: jotain hyötykäyttöä lämppärillekin :D
VastaaPoistaMerituuli: oon kans miettinyt tuota jääkaapin päällä kuivaamista, kun jostain siitä luin. Ehkä kokeilen sitäkin jatkossa juuri pienempien erin kanssa :)
Minä ajattelin myös kuivata jääkaapin päällä (tatteja, tosin), kun kuulin, että kiertoilmattomassa uunissa lämpötila nousee helposti liian korkealle. Jääkaapin päältä ei kaikkiruokainen kissakaan niin helposti pääse maistelemaan niitä kesken kuivauksen :´D
VastaaPoista