lauantai 13. elokuuta 2011

Puolukkainen punakaali

Muistatteko vielä Chymos -haasteen, jota varten vastaanotin taannoin laatikollisen väkeviä marjaviinejä? Pulloista osa on jo juotu ja toiset lahjoitettu lähipiirille, mutta reseptikilpailun toinen ruoka odotti vielä tänä aamunakin keksimistään.

Kun lanttu sitten vihdoin leikkasi, seisoin jo Sittarin muhkeiden punakaalien äärellä. Olin jo pitkään himoinnut jotain ihanan mehevää ja makumaailmoiltaan maukasta kaalilisuketta, joka ei kuitenkaan ole hapankaalia, joten keksin lorauttaa väkevää puolukkaviiniä tällä kertaa pannulla kypsyvän punakaaliraasteen sekaan. Toki kaali olisi voinut yhtä hyvin olla valkoistakin sorttia - kaaliaika nimittäin kukoistaa pian ja se näkyy myös kaalin kilohinnassa!

 Kuinka kaunis voi olla KAALI?

PUOLUKKAINEN PUNAKAALIPAISTOS

½ kg punakaalia
öljyä paistamiseen
1 dl Chymos Ruska Väkevää puolukkaviiniä
vettä
1 laakerinlehti
merisuolaa myllystä

1. Raastaa tai leikkaa kaalinpää ohuiksi siivuiksi. 
2. Kuumenna öljy isolla vokkipannulla tai kattilassa. Lisää kaaliraaste ja kuullota hetki. Lisää väkevä puolukkaviini ja anna sen kiehua alkoholit pois. Lisää mausteet ja vettä sen verran, että kaaliraaste juuri ja juuri peittyy. 
3. Hauduta kaalia, kunnes vesi on haihtunut (n. 30 minuuttia). Tarjoile lisukkeena sienille tai lihalle. Seuraksi sopii myös remouludakastike.

Kaalimuhennos remouludakastikkeen ja kasvisnakkien kera. 
Oma tuomioni kaalimuhennokselle oli 9+. Ei nimittäin riittänyt, että muhennoksesta tuli aivan hurmaavan väristä, vaan se myös maistui  ujosti puolukkaiselta. Lisuke sopisi varmasti jonkin suolaisen sieniherkun tai jopa rustiikkisen riistamakkaran kanssa, mikäli sellaisia syö. Aika saksalaista, itseasiassa!

Itse söin kaalimuhennoksen kanssa Wheathyn pikkupojan nakkeja, joiden irvokas nimi on pyörinyt varsinkin tänä kesänä monien täydellistä kasvismakkaraa etsivien huulilla. Nakit löytyivät Ruohonjuuresta ja popsin ne parempiin suihin samalta istumalta. Takuulla parhaimpia kasvisnakkeja näillä leveyksillä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...