torstai 22. syyskuuta 2011

Mamma mia!


Oletteko huomenneet, että mennyttä kesää voi myös jatkaa? Nimittäin keittiön puolella.

PANZANELLA
eli toscanalainen leipäsalaatti

n. 300 g meheviä kirsikkatomaatteja
4-6 viipaletta maalaisleipää
1 punasipulia
tuoretta basilikaa

Kastike
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl korkealaatuista oliiviöljyä
2-3 rkl balsamicoa
mustapippuria

1. Paahda leipäviipaleet rapeiksi joko uunissa tai kuivalla paistinpannulla.
2. Halkaise tomaatit. Hienonna punasipuli. Revi basilikanlehdet pienemmiksi. Sekoita leipäkuutiot ja kasvikset  laakeassa tarjoiluastiassa.
3. Sekoita kastikeainekset keskenään erillisessä astiassa. Kaada salaatin päälle ja sekoita ronskisti käsin. Anna maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia ja mausta sen jälkeen vasta rouhitulla mustapippurilla.

Pssst. Kuinka väärin  on suunnitella jo nyt seuraavaa kesälomaansa? Kuluttaisiko sen ehkä Toscanassa? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...