Miten riekkoa käsitellään ja kuinka pastataikinaan saadaan paras sitko? Muun muassa näihin kysymyksiin saatiin vastaus Alex Nurmen ja Kokkikoilu Espan opeissa viime keskiviikkona. Ilta oli palkinto Chymoksen marjaviinireseptikilpailusta ja Alexin ja Espan edustuksen lisäksi mukana oli myös taustajoukot Kulinaarimurulasta, Ahmijasta, Leipoi leipoi-blogista, Cebicin keittiöstä, Dinner 4you2:sta ja Kokkaavista Siskoista. Väitän, että paras tiimi.
Ilta alkoi kristillisellä työnjaolla, eli toki huutovarasimme Jaanan kanssa torvisieniraviolit ja Peltolan blue-mousset heti itsellemme. Muiden vastuulle jäi näin ollen metsäkauris carpaccio, johonkin kummalliseen vatsaverkkoviritelmään kääritty riekko ja kotimaisesta hanhenmaksasta tehty mousse, minun tattirisottoni sekä creme brulee tyrnisorbetilla.
En ollut ikinä valmistanut ravioleja oikeaoppisesti pastakoneella, vaikka sellainenkin kapistus kaapista löytyy, joten taikinan kanssa askartelupaskartelu oli kuin uuden alueen valtausta. Onneksi sain asiantuntevaa apua ja Jaana taikoi ehdottomasti parhaimmat täytteet. Ja rehellisesti: olen hemmetin tyytyväinen, etten joutunut riekko-vatsaverkko-hanhenmaksa -ryhmään :D. Siinä olisi ollut kauhuelementtejä herkkähermoiselle kerrakseen.
Kokkailujen jälkeen toki syötiin, mutta sitä ennen meille järjestettiin vielä hajutesti. Tuoksuja oli 16 ja ne oli jemmattu esansseina tussin näköisiin kyniin. Jokaista tussia kohden oli annettu neljä hajuvaihtoehtoa, joista piti valita se oikea. Olin niiin innoissani, sillä olen halunnut päästä vastaavanlaiseen haju/makutestiin varmaan ensimmäisestä näkemästäni Top Chef-jaksosta lähtien! Epäilin, että aisteissani on saletisti jotain vikaa, mutta sainkin 15/16 oikein. Vain sitruuna sekoittui greippiin.
Meidän raviolit!
Kaiken kaikkiaan ilta oli ihan älyttömän hauska, enkä voinut muuta kuin hymyillä koko kotimatkani. Laitan vielä ohjeet ravioleihin ja mousseen tähän, niin muistan ne itsekin.
PASTATAIKINA
350 g Durum-vehnäjauhoja
4 keltuaista
3 kananmunaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl vettä
suolaa
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita muut ainekset keskenään.Yhdistä käsin tai kutterissa. Vaivaa pöydällä hetki. Kääri pastataikina kelmuun ja anna seistä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Voit hyvin myös pakastaa taikinan raakana.
TORVISIENIRAVIOLIT
1 annos pastataikinaa
2 (banaani)salottisipulia
350 g torvisieniä
4 rkl tuorejuustoa
½ dl parmesaani raastettuna
suolaa ja pippuria
Hienonna sienet ja sipulit. Kuullota ne pannussa pienessä määrässä voita. Lisää tuorejuusto ja raastettu parmesaani. Mausta ja jäähdytä.
MOUSSE PELTOLAN BLUE -JUUSTOSTA
250 g Peltolan blue -juustoa
1 dl kermaa
2 dl smetanaa
2 liivatetta
suolaa ja pippuria
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kerma ja sulata juusto kerman sekaan. Lisää kuuman seoksen joukkoon liotetut liivatteet. Jäähdytä. Vatkaa smetana vaahdoksi ja nostele jäähtyneen juusto-kerma seoksen joukkoon. Mausta mustapippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa. Laita massa pursotinpussiin ja upota pussi jääveteen hyytymään.
Siistii! Ja mä niin haluaisin johonki tollaseen riekko-vatsaverkko-hanhenmaksa -ryhmään ku en oo ikinä tehny mitään noin kipeen kuulosta ruokaa :D
VastaaPoistaSe vatsaverkko myös NÄYTTI kipeeltä! Siis jopa minusta, joka tottu saksimaan kissalleen raakaa sydäntä, kieltä ja munuaisia jo ihan lapsena ja jonka mielestä eläinten sisäelimet pitää ehdottomasti hyödyntää, jos kerta lihakin :D
VastaaPoistaAivan huikeeta!
VastaaPoista.. vaikka oonkin sisänelinkammoisin ikinä :D Sun pitäs laittaa seuraavaan Ravintolapäivään oma pytinki! :)
ei pysty, sori :). stressaisin itseni hengiltä, enkä oikein ole sellaista tapahtumien järjestelijä -tyyppiäkään.
VastaaPoista:D
VastaaPoistaStressi oli meilläkin hirvee. Onneks resepteistä ja ruokakuvista saa nauttia silti ruudun toiselta puolen :)