sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Sesonkikeitto

+
=

HERNEKEITTO KYLMÄSAVUTOFULLA

500 g kuivattuja herneitä
2 litraa vettä (voit lisätä määrää loppuvaiheessa, jos keitto tuntuu liian paksulta)
1 pkt kylmäsavutofua
1 iso sipuli
2 tl suolaa (tai maun mukaan)
1 rkl kuivattua meiramia

1. Liota kuivattuja herneitä kylmässä vedessä vähintään 8 tuntia, mielellään yön yli. Kaada liotusvesi pois.
2. Keitä herneitä 1,5 - 2 tuntia. Herneiden kiehuessa hienonna sipuli ja paloittele kylmsavutofu. Lisää ne herneiden sekaan .
3. Mausta keitto meiramilla ja suolalla. Tarkista maku ennen tarjoulua.

Herkullista laskiaissunnuntaita kaunokaiset! 

5 kommenttia:

  1. Sun keitossa on myös se hyvä puoli allekirjoittaneen vastaavaan verrattuna, ettei sieltä voi löytyä sian hampaita.

    VastaaPoista
  2. sanoo Merituuli

    VastaaPoista
  3. Ja sinappia häätyy olla kans! Mulle ei tule hernesoppaa ilman kunnon sinappitöräystä. Pistin tuossa itsekin herneet likoamaan. Hernari kun on paskimmillaankin parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin täytyy, mutta omalla lautasellani vaan ihan pikku nökäre! Ihmisten hernaritottumukset on mielnkiintoisia. Esim. jotkut pistää tuoretta sipulia, mitä en tajua itse lainkaan!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...