Tämä kaveri hyppäsi ruutuun jostain unholan suosta käydessäni läpi Photobuckettiin lataamiani kuvia. Kyseessä on Prinsessakeittöstä anastettu uunikalaidea, josta syntyi aika pätevä päivällinen eräälle maaliskuiselle arki-illalle. Eroni saneerauksen alla olevasta työpaikkaruokalasta on ilmeisesti venynyt riittävän pitkäksi, kun en kavahtanut ohjeen ärsyttävää maaviittaustakaan (tiedättehän: makaronilaatikkoa italialaisittain, kasviskiusausta kreikkalaisittain, papukeittoa meksikolaisittain, silakoita intialaisittain, jne.)
Alkuperäisessä ohjeessa suositeltiin pakasteseitä, mutta koska se ei mielestäni sovi muuhun kuin Tuomaksen tekemään kalakeittoon, levitin kookoskerma-currytahnan tuoreen lohen päälle. Jos olisin hyvä kalakokki, olisin muistanut vielä suolatakin fileen ennen muita valmisteluja. Aina ei voi onnistua, mutta älkää te kuitenkaan toistako samaa virhettä!
UUNILOHTA THAIMAALAISITTAIN
n. 500 g lohta
suolaa
2 dl kookoskermaa
2 rkl punaista currytahnaa
pätkä purjoa
1 punainen chili
tuoretta korianteria
1. Asettele lohi uuivuokaan ja suolaa pinta kevyesti.
2. Sekoita keskenään kookoskerma ja currytahna, levitä lohen päälle. Siivuta purjo ja chili ja asettele lohelle.
3. Valmista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia (kokeile kypsyys haarukalla). Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoile riisin kanssa.
Alkuperäinen ohje ja inspiraation lähde: Prinsessakeittiö
Toi on muuten hyvä sapuska (ja toimii ihan oikeasti sen seinkin kanssa :)
VastaaPoistaSuhteeni pakasteseitiin on ollut vähän katkolla siitä lähtien, kun yritin syöttää sitä kissoilleni. Ah sitä mädän kalan lemua, kun aamuksi tarjoiltu sei märkäni kupissa vielä illallakin.
PoistaMut kyllä seiti johonkin ruokiin sopii. Niinku vaikka valkoviiniin ja kermaan tehtyyn kalakeittoon :)
Muistan yliopistolla syöneeni kahtena päivänä samaa ruokaa. Ensin se oli napolilainen, sitten espajalainen. Kätevää!
VastaaPoistaJos voisin syödä lohta, tekisin tätä heti. Näyttää herkulta.
Oh, tosi kätevää! Kyllä ne keittäjät keksii!
PoistaToimisikohan tuo uunitettu currysoossi tofun kanssa? Tai jonkun ei-niin-sulavan juuston kanssa? Tosin niiden valmistus varmaan onnistuu liedelläkin.
Mä en tiedä tofun teosta mitään, mutta voisin kuvitella, että tällainen melkoisen voimakkaan makuinen soosi sopisi sille kuin nenä päähän. Tosin ehkä sitä pitäisi marinoida ensin?
PoistaNyt tekee mieli kokeilla.