Ohje taivaalliselle basilikavoikastikkeelle löytyi Sannan blogista. Ihan uskomatonta tavaraa. Suosittelen kokeilemaan. Parsan käyttöohjeet löytyvät puolestaan aikaisemmasta postauksestani. Suosittelen lukasemaan senkin, ellei parsan käsittely ole ennestään täysin tuttua.
BASILIKAVOIKASTIKE PARSALLE
1 dl kuivaa valkoviiniä
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl vettä
1 dl kuohukermaa
100 g voita
tuoretta basilikaa
suolaa
vastajauhettua valkopippuria
1. Laita salottisipulit, valkoviini, valkoviinietikka ja vesi kattilaan. Keitä nestettä kokoon kunnes se on haihtunut puoleen.
2. Lisää kuohukerma ja anna hautua miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Siivilöi liemi ja kiehauta.
2. Lisää kuohukerma ja anna hautua miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Siivilöi liemi ja kiehauta.
3. Vatkaa joukkoon kylmä voi, lisää hienonnettu basilika ja mausta valkopippurilla ja suolalla.
4. Kuohkeuta sauvasekoittimella tasaiseksi vihreäksi kastikkeeksi.
4. Kuohkeuta sauvasekoittimella tasaiseksi vihreäksi kastikkeeksi.
Ohje: Pippurimylly-blogi
Ps. Kauhaa ja rakkautta -blogin Eeva kiteytti parsaintoilun just eikä melkein oikein.
Ooooh. Kuulostaa aika ihanalta kastikkeelta monellekin ruualle.
VastaaPoistaNo kyllä! Niitä uusia pottuja todellakin odotellessa ;)
PoistaMinäkin elin pitkään siinä uskossa, että parsa täytyisi kuoria. Mutta Kristian Perkola todistaa väitteen uusimmassa Glorian R&V:ssä vääräksi: vihreä parsa ei kaipaa kuorimista! :)
VastaaPoistaEi niitä välttämättä tarvitsekaan. Tapanani on kuoria vain se vaalea/punertava tyvi, joka on selvästi elellyt mullan piilossa ja jota noissakin parsoissa oli :)
PoistaTosin noista parsoista lipsahti kuorta vähän enemmänkin pois. Koitan malttaa seuraavalla kerralla :D
PoistaAina oppii uutta, tämä tuli minullekin uutena tietona :) Nykytiedon valossa säästymme siis kuorimisen vaivalta ;) Kehittelin muuten tänään tällaisen: http://portobello.posterous.com/parsaa-uppomunaa-ja-marinoitua-fenkolia
VastaaPoistaVau, näyttää ja kuulostaa hyvältä :)
PoistaKiitos! Kannattaa kokeilla :)
VastaaPoista