Poppamiehen tuotteet ovat parhaita! (Eikä tämä ole edes maksettu mainos.)
Idea ei toki ollut täysin oma, vaan loputuote erään illan maanisesta Pinterestin klikkailusta. Klik, klik, klik ja hups, eteeni avautui hullun hyvä ja selkeä resepti suoraan Farm+house+table -blogista. Tarvitsi vain vaihtaa ohjeen rapujen maissipanerointi kookospaneroinniksi, sillä jokainen meksikolaisen ruoan rakastaja tietää, miten kiven alla ne oikeanlaiset maissijauhot ovat (jos joku tietää niitä myyvän kaupan, saa vinkata!)
Kookoskatkaravut.
Tuomio näistä tacoista kiteytyy kolmeen sanaan: mieletön, uudehko ja erilainen. Salsan hapot ja jalapenon potku istuvat herttaisesti kookoksella paneroitujen rapujen rasvaisuuteen ja savuinen chipotle-kerma taittaa hetkessä sen, mikä kielellä tuntuu pelkiltään liian tuliselta. Tätä kannattaa kokeilla! Ja jos katkaravut eivät ole oma juttusi, uskon pieneksi kuutioidun, marinoidun tofun ajavan myös asiansa :)
TACOT KOOKOSKATKARAVUILLA, OMENAKURKKUSALSALLA JA CHPOTLEKERMALLA
taco-kuoria
(isoja) katkarapuja
1 kananmuna
vehnäjauhoja
kookoshiutaleita
suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen
tilkka limen mehua
1 prk ranskankermaa
chipotle-tahnaa (esim. Poppamies) maun mukaan
2 omenaa
1 iso kurkku
pieni punasipuli
2-3 jalapenoa (tai punaista chiliä)
tuoretta korianteria
1 limen mehu
1 rkl valkoviinietikkaa
hyppysellinen sokeria
1. Valmista ensin omenakurkkusalsa. Kuori ja kuutioi omenat ja kurkku. Kuori ja hienonna sipuli ja jalapenot. Yhdistä omena, kurkku, sipuli, jalapeno, korianteri, limen mehu, valkoviinietikka ja sokeri kulhossa ja jätä maustumaan.
2. Yhdistä ranskankerma ja chipotle-tahna. Tahna on voimakkaan mauista, joten suosittelen lisäämään sitä vähän kerrallaan ja maistamaan aina välissä.
3. Kuumenna runsas määrä öljyä paistinpannulla. Riko ja vatkaa kananmuna kulhoon. Yhdistä toisessa kulhossa yhtä paljon kookoshiutaleita ja vehnäjauhoja. Ja nyt seuraa koko homman sottaisin osuus: kaada ravut kananmunakulhoon, pyöräytä, nosta ne jauhokulhoon, pyöräytä ja nakkaa pannulle (parhaiten homma hoituu rehdisti käsin). Paista rapuja, kunnes ne ovat saaneet kauniin kultaisen värin. Nosta lautaselle ja mausta rouhitulla merisuolalla ja purista limen mehua päälle.
4. Kasaa tacot haluamassasi järjestyksessä. Ja sitten vain ääntä kohti.
EDIT: Tajusinpa vasta nyt, että tällä herkulla voi osallistua myös Viva Ciabatan kuukauden ruokahaasteeseen :)
Oi Mari, ihanaa! Loistava resepti (menee kokeiluun) ja valloittava uusi blogilöytö. Kiitos!
VastaaPoistaPinterestille en ole (vielä) antautunut, taitaisi viedä koko käden.
Hih, kiitos.
PoistaJa Pinterest on ihan saatanasta. En suosittele ihmiselle, jolla on jo valmiiksi tarpeeksi ajankäyttöongelmia ;)
Pinterest on todellakin saatanasta, mutta samalla niin sairaan hyvä, että se koukuttaa ihan täysin. Ja tämäkin resepti todistaa sen tarpeellisuuden ;-)
VastaaPoistaTämä ja lukuisat muut reseptit! Olen aiemmin seurannut TasteSpottingia ja säilönyt sitä kautta reseptejä kirjanmerkkeihin, mutta jotenkin ne tuppaavat silti unohtumaan/katoamaan. Pinterestin boardeja muistan joskus vilkuilla jälkeenkin päin :).
Poistavoitit tällä kuukauden haasteenkin :)
VastaaPoistaJES!
PoistaTää menee ehdottomasti kokeiluun!
VastaaPoistaOnnea voittajalle! Odotamme innolla mikä uusi haaste on :-)
VastaaPoistaTämä on paras resepti aikoihin! Harmi ettei näillä sivuilla ole katkarapu/kala-tunnistetta, niin kesti kauan löytää tämä uudelleen.
VastaaPoistaNoille tunnisteille pitäisi kyllä tehdä jotain, tiedän. Mutta kiitos kehuista. Ehkä joku päivä revin energiaa ja teen sellaisen kala/äyriäis-tunnisteen :)
Poista