perjantai 26. lokakuuta 2012

Kaura lähti Karibialle.


Hei kaunokaiset! Tiedättekö jo, millä kruunaatte aamiaispöytänne tänä viikonloppuna? Minulla olisi  siihen yksi kookokselta ja banaanilta maistuva ehdotus...


... Mutta sitä ennen pieni informatiivinen osuus. Pumpkin Jam sai jokin aika sitten kutsun lähteä mukaan Lumoudu kaurasta -hankkeen vuoden 2012 kaurahaasteeseen ja tartuin siihen haukkana. Haastekutsun ajankohta ei olisi voinut olla tälle raskausdiabeetikolle parempi: aterian jälkeinen verensokeritasoni oli paljastunut sokerirasitustestissä liian korkeiksi ja takaraivossa jylläsivät kauhuskenaariot insuliinipiikeistä ja viiden kilon jättiläisvauvasta. Tarvitsin ruokaremonttia ja kuituja. Heti. Ja kaurassahan niitä hyviä beeta-glukaaneja on.

Kaurahaasteen aikana minun on tarkoitus miettiä kauran käyttöä omassa ruokavaliossa, kehittää omia kaurareseptejä ja kokeilla uusia kauraruokia. Sain tätä varten Lumoudu kaurasta -hankkeelta kattavan paketin erilaisia kauratuotteita, joten kaikki haastepostauksissa näkyvät kauravalmisteet ovat sponssattuja mikäli toisin ei ilmoiteta.


Sitten takaisin puuroon. En muista, koska luin ensimmäisen kerran klassisesta kookos-banaanipuurosta  jostain jenkkiblogista, mutta ilmeisen syvän muistojäljen se synnytti, kun tänä aamuna pomppasin sängystä ylös ja totesin tarvitsevani just nyt sitä puuroa. Ei mikropuuroakaan aina jaksa mussuttaa.

Maku banaani-kookospuurossa on just niin eksoottisen imelän ihana, mitä nimikin antaa ymmärtää. Periaatteessa se kävisi myös väli- taikka iltapalasta, jos maku ällöttää heti aamutuimaan. Ylimääräistä sokeria puuro ei ainakan tarvitse.

Ohjeesta riittäisi periaatteessa pienet annokset kahdelle, mutta ainakin oma aamiaisvatsa on aika tilava ;).

KOOKOS-BAANAANIPUURO

1 pieni tlk (1,65 dl) kookosmaitoa + n. 1 dl vettä
1 - 1½ dl kaurahiutaleita
2 rkl kookoshiutaleita
1 kypsä banaani viipaloituna
1 rkl chia-siemeniä tai pellavansiemeniä
(maitoa)

1. Mittaa kookosmaito ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi
2. Laske lieden lämpöä ja lisää kaurahiutaleet, kookoshiutaleet ja viipaloitu banaani. Hauduttele hyvin miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 5 minuuttia tai kunnes kaurahiutaleet ovat pehmenneet ja koostumus on puuromaista.
3. Nosta kattila liedeltä ja sekoita puuron joukkoon ruokalusikallinen chia- ta pellavansiemeniä. Tarjoile halutessasi kylmän maidon kera.

Pumpkin Jam on mukana Lumoudu Kaurasta -kaurahaasteessa.
 Kaikki tämän postauksen yhteydessä käytetyt kauravalmisteet on sponsoroitu.




4 kommenttia:

  1. Minäkin voisin lähteä Karibialle, alkaa tämä kylmyys ja pimeys riittää jo tässä vaiheessa syksyä... :) Mutta matkaa odotellessa taidan kokeilla tätä tuunattua kaurapuuroa, tosi jännä resepti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sinä sen sanoit tuosta vallitsevasta vuodenajasta! Kello on nytkin vasta viisi ja ihan kuin olisi jo vähän hämärää. Mur.

      Poista
  2. No tääpäs kuulostaa kokeilemisen arvoiselat! Mites nuo siemenet, lisätäänkö ne liotettuina vai liottamattomina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Santra! Käytin/käytän siemeniä aina liottamattomina :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...