sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Back to basics: suklaamuffinssit

Kun kerran yhden keittokirjan avaa, ei sitä kannata ihan heti pois nakatakkaan. Valkosipulimuffinssien lisäksi palasin perus asioiden äärelle Johan Åkerbergin Muffinssikirjan ihanan tuhdeilla, jenkkityylisillä suklaamuffinsseilla. Näillä lähtee vakavampikin suklaa- ja leivoshimo, eikä valmistuskaan voisi juuri helpompaa olla. Perfecto!


SUKLAAMUFFINSSIT (10-12 keskikokoista muffinssia)

4 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ dl kaakaojauhetta
2 munaa
2 dl ruokokidesokeria
100 g voisulaa
2 dl maitoa
1 dl rahkaa
100 g tummaa (70%) suklaata

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Siivilöi jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja suola kulhoon.  Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon voisula, maito ja rahka. Sekoita ne varovasti kuivien ainesten kanssa. Rouhi suklaa esim. veitsellä leikkuulaudan päällä ja kääntele taikinan sekaan. Jaa taikina muffinssivuokiin (täytä 2/3 vuoasta) ja paista uunissa n. 15-20 minuuttia.

Ohje Johan Åkerbergin Muffinssikirjasta.



2 kommenttia:

  1. herkullisen näköisiä muffinsseja, tein itsekin juuri parisen päivää sitten suklaavuokaleivoksia
    http://lautasella.blogspot.fi/2013/04/minttusuklaiset-vuokaleivokset.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanilta näyttivät myös sinun vuokaleivokset :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...