maanantai 8. huhtikuuta 2013
Maailman paras focaccia
Otsikko sen jo sanoo. Ei lisättävää.
FOCACCIA
4 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
7,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä
Leivän pinnalle:
oliiviöljyä
sormisuolaa
tuoretta timjamia
tuoretta rosmariinia
kourallinen kivettömiä kalamata-oliiveja
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva, suola ja sokeri.
2. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja oliiviöljy. Alusta taikinaan loput vehnä-jauhot. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella 10–15 minuuttia. Taikina saa jäädä melko löysäksi, ”käsiin tarttuvaksi”.
3. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.
4. Voitele 20 x 30 sentin kokoinen reunallinen uunivuoka oliiviöljyllä. Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Sivele leipä oliiviöljyllä. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
5. Ripottele leivän pinnalle tuoreita timjamin ja rosmariinin lehtiä ja sormisuolaa. Painele oliivit taikinaan.
6. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämä menee ehdottomasti testiin! Olen etsinyt maailman parasta focacciaa, mutten ole vielä löytänyt ;)
VastaaPoistaOi, toivottavasti tämä on se, eikä tarvitse enää etsiä ;)
PoistaOlen tehnyt samankaltaista, mutta ilman oliiveja. Ne antavat varmasti hyvän säväyksen.
VastaaPoistaJuu suosittelen kokeilemaan oliiveja :). Niin hyviä!
PoistaTätä täytynee kokeilla.. Oon onnistunu hävittämään yhden hyvän focaccia ohjeen, niin nyt tartteis löytää uusi.
VastaaPoista