maanantai 17. kesäkuuta 2013

Mansikkajuustokakkujäätelöpuikko-onni



Onni syntyy monien hyvän mielen asioiden summasta, kuten kesästä, jäätelöstä, tuoreista mansikoista ja laadukkaasta luomusiideristä. Ja kun ne kaikki pannaan samalle tarjottimelle, syntyy henkilökohtaisen historiani rehellisesti p a r a s jälkiruokaherkku ja reseptikokelas Happy Joe Organic -siiderin lanseerauksen kunniaksi järjestettyyn Onni on yksinkertaista -reseptikilpailuun.


Täytyy ensimmäisenä tunnustaa, etten ollut maistanut Happy Joe -siidereitä ennen reseptikilpailuun ilmoittautumista, sillä sidukat rantautuivat kauppoihin vasta viime kesänä, jolloin olin tukevasti raskaana. Nytkin pelkäsin juoman olevan sitä samaa esanssilitkua, mitä suurin osa siidereistä nyt yleensä on, mutta ensikulaus levittikin suuhun aidon englantilaistyyppisen omenasiiderin maun. I-ha-naa!  Vaikka pullon sisällön luomuus onkin jo itsessään pop, pidän arvokkaampana ominaisuutena sitä, että juoma on oikeasti hyvää.

Reseptikilpailuun tuli suunnitella Happy Joe Organic -siiderin kanssa nautittava yksinkertainen ja onnelliseksi tekevä feel good - resepti. Lähdin säätämään reseptiä ensin mansikoista ja kermavaahdosta luettuani skaban tuomarin Sami Tallbergin kehuvan yhdistelmää siiderin tiedotteessa, mutta päädyinkin näihin mansikkajuustokakkujäätelöpuikkoihin. Päätös oli oikea helmi, sillä simppelin reseptiikan lisäksi valmiit puikot sopivat päräyttävän hyvin omenasiiderin kanssa nautittaviksi. Testattu on!


Näitä teen saletisti tänä kesänä vielä monesti!

MANSIKKAJUUSTOKAKKUJÄÄTELÖPUIKOT (4 puikkoa)

 

100 g tuorejuustoa
2 rkl ranskankermaa
3 rkl maitoa
1 dl mansikanmakuista tomusokeria
3 - 4 isoa mansikkaa
3 Digestive-keksiä
2 rkl neitsytkookosöljyä (tai voita)

Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, maito ja tomusokeri keskenään. Survo mansikat esim. haarukalla tai sauvasekoittimella ja lisää juustokakkumassan joukkoon. Ei haittaa, vaikka mansikat jäisivät hieman isommiksikin sattumiksi.

Hienonna keksit muruksi. Sulata neitsytkookosöljy tai voi. Sekoita rasva keksimurujen joukkoon.

Kaada juustokakkumassa mehujäämuotteihin siten, että keksimassalle jää tilaa vähintään ½ cm. Painele keksimurut muotteihin. Pakasta. Valmiit puikot irtoavat muoteista parhaiten, kun valutat lämmintä vettä muotin päälle.

Enjoy!

Yhteistyössä Hartwall.


10 kommenttia:

  1. Oi! Näitä on kyllä kokeiltava!

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköiset! Ben& Jerryn strawberery cheesecake on vuosia ollut suosikkimakujani ja itsekin olen tehnyt sen innoittaman mansikkajuustokakkujätskiä mutta nuo puikot ovat kyllä uber söpöt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Strawberry Cheesecake on yksi munki suosikki :) Kuten varmaan kaikki muutkin maut (paitsi se vaahterasiirapin makuinen, joka on vaan ällöä) :D

      Poista
  3. Voi miten suloinen resepti ja hurmaavat kuvat! Hyvä Mari!

    VastaaPoista
  4. Ihanat puikot ja superkiva idea tuo keksimuru"pohja"-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keksipohja toi myös hauskaa rouheisuutta ja oli todella hyvää. Mietin, että seuraavalla kerralla voisin kokeilla kaakaonibsi-pähkinärouhepohjaa. Hmm hmm hmm...

      Poista
  5. Herkullisen näköisiä puikkoja. :) Mulla ois postaustoive: voisitko tehdä postauksen siitä, miten siirtymä kasvissyönnistä (pescovegetaristiko sä ennen olit?) takaisin sekasyöjäksi on sujunut ja miltä se on tuntunut? Oon itte kasvissyöjä ja kuulisin mielelläni ajatuksiasi ruokavalionmuutoksesta. :)

    Terveisin vakkarilukija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hyvä postaustoive! Saamasi pitää heti, kun joudan! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...