tiistai 22. lokakuuta 2013

APPELSIINI-SUKLAASKONSSIT

En ole enää aikoihin tiennyt olenko ihminen vai pullahiiri, mutta siitä voisin laittaa pääni pantiksi, että se pulla on AINA loppu juuri sinä pahimpana sokerihimon hetkenä. Mitä silloin tehdään? Iltapäiväkahvi on jo tippumassa, kauppaan valovuosien matka ja todennäköisesti lapsikin on juuri sammahtanut päikkäreille estääkseen täsmäiskut keksi- ja pakastepullahyllyille. Life sucks!



Skonssit! Niitä me tehdään! Tuo brittien lahja kello viiden teelle on pelastanut jo monetkin sokerivajariset epätoivon hetket viime aikoina, sillä ainekset skonsseihin löytyvät aina kaapista. On vehnäjauhoa, on leivinjauhetta, on sokeria ja suolaa, on  jotain valkoista (maitoa, piimää, jugurttia, kermaviiliä jne.) ja on rasvaa. Täytteet voi visioida myös kaapin valmiista antimista tai olla käyttämättä mitään ja nauttia tuoreet vehnäset hyvän kermajuuston ja hillon kumppanina.

Näihin skonsseihin tuli tällä kertaa suklaata ja aromaattista appelsiininkuorta. Älä kuitenkaan erehdy luulemaan niitä makeiksi muffinseiksi, sillä ranskankerma ja 70% kaakaopitoisuuden omaava suklaa tekevät appelsiini-suklaaskonsseista juuri aikuiseen makuun sopivia. Skonssien taikinaan lorahti tässä erässä myös Flora Kulta juoksevaa. Flora juhtii ensi vuonna 45-vuotista taivaltaan ja tämä ja muutamiin muihin Blogiringin blogeihin tänään ilmestyneet reseptipostakset käynnistävät hurjan juhlinnan.


APPELSIINI-SUKLAASKONSSIT (n. 10 kpl)


4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3 rkl sokeria
1 pestyn luomuappelsiinin raastettu kuori
100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70%)
3/4 dl Flora Kulta juoksevaa
200 g ranskankermaa
Voiteluun 1 muna tai maitoa


Rouhi suklaa karkeasti. Raasta huolellisesti pestyn appelsiinin kuori.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola, sokeri, suklaarouhe ja appelsiininkuoriraaste. Lisää Flora Kulta juokseva ja ranskankerma. Sekoita sen verran, että taikina on tasaista.

Muotoile jauhoitetuin käsin taikinasta pyöreitä pullia leivinpaperilla vuoratulle pellille ja litistä pullia hieman litteämmäksi käsin painellen. Voitele skonssit vatkatulla munalla tai maidolla.

Paista skonsseja 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Nauti skonssit tuoreina.


Yhteistyössä Flora.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...